İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye’ye gönderilen Ermeni insani misyonunun faaliyetlerini gösteren fotoğraflar paylaşıldı

8 Ocak 2019 tarihinde Suriye’ye gönderilen Ermenistan Savunma bakanlığı’nın uzmanları insani misyonu yapmaktadır. Sputnik Armenia haber ajansının yayınladığı fotoğraflarda Ermenistan misyonunun mayın temizleme çalışmaları nın gerçekleştirdiğini görünüyor.

Çalışmalar Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı halep kentinden 25 km uzaklığında bulunan Huseynika yerleşim yerinde yürütülüyor. Daha 8 ay önce çatışmalar yaşadığı Huseynika’da çok sayıda patlamamış mermi ve mayın bölgeleri kalmış.

Yerel halk o konuda yardım almak için Ermeni uzmanlar grubuna başvurdu. 15 kişilik grup 4 ay boyunca bölgede 10 kilometrelik alanı mayından temizleyecek. Bölgede çalışan Ermeni uzmanların güvenliği Rusya askeri polisi sağlıyor.

8 Şubat tarihinde doktor, mayın temizleme uzmanı ve onların güvenliğini sağlayacak personelden oluşan Ermenistan Savunma Bakanlığı’nın 83 kişilik insani misyonu, Suriye’nin Halep kentine gönderildi. “Ermeni uzmanlar, Halep’in savaş operasyonları yapılmayan bölgelerinde, mayın temizleme, sivilleri mayın konusunda bilgilendirme ve sağlık hizmeti sağlama misyonunu gerçekleştirecek.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/20/Suriye-Ermeni-insani-misyonu/148419

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın