İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rus blogger Lapşin’e karşı Azerbaycan’da iki yeni dava açıldı

Azerbaycan’da 7 ay hapiste kalan Rusya ve İsrail vatandaşı, ünlü blogger Aleksandr Lapşin hakkında bu ülkede iki yeni dava açıldı.

Facebook üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan blogger, henüz bir ay önce Rusyalı bazı kuruluşlar tarafından bu konuda uyarıldığını, şimdi ise İsrail Dışişleri Bakanlığı’nca resmi olarak bildirildiğini duyurdu.

AİHM, Rusya ile İsrail’in sunduğu tıbbi raporları esas alarak, Lapşin’e karşı Bakü’de düzenlenen suikast girişimine ilişkin şikayet başvurusunu kabul etti. Lapşin, AİHM’in bu adımından dolayı Azerbaycan iktidarinin son derece kızmış olduğu konusunda da uyarıldığını açıkladı.

Ünlü blogger, “Alenen terör çağrısı yapmak” (yasadışı olarak hapiste tutulan Azerbaycanlı blogger Mehman Hyüseynov’u serbest bırakma çağrısı) ile “Azerbaycan’a karşı alenen çağrı yapmak” (Bakü iktidarını yolsuzluk ile hukuksuzlukla suçladığım makalelerimin uzun listesi var) dahil iki maddeyi ihlal ettiğim iddia ediliyor. İlerideki günlerde yeni maddeler de uydurabilirler.” şeklinde paylaşım yaptı.

Mart ayında Liona’daki İnterpol Merkezi’ni ziyaret edeceğini de bildiren Lapşin, Azerbaycan’da muhaliflere karşı uygulanan yasadışı uygulamaların konuşulacağını sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere, Rusya ve İsrail vatandaşlığı olan ünlü blogger Aleksandr Lapşin, Aralık 2016’da Azerbaycan talebiyle Minsk’te gözaltına alınmıştı. Dağlık Karabağ’ı ziyaret ettiği iddiasıyla Azerbaycan’ın kara listesine dahil edildiği öğrenilen Lapşin, Şubat 2017’de Azerbaycan’a iade edilerek cezaevine sevkedilmişti. 7 ay hapiste kaldıktan sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından af edildiği açıklanan Lapşin, İsrail’e iade edildi.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/18/Rusya-Lapşin-Azerbaycan/148262

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın