İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhur İttifakı’nın ‘Ermeni düşmanı’ ortağından ‘HDP’ kararı

Büyük Birlik Partisi, 30 büyükşehirde ve HDP’nin güçlü olduğu illerde Cumhur İttifakı’nı destekleyeceğini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) 30 büyükşehirde, büyükşehir belediye başkan adayı çıkarılmayacağını ve Cumhur İttifakı’nın adaylarını destekleyeceğini açıkladı.

BBP’den yapılan yazılı açıklamada, parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında, 31 Mart seçimlerinin ele alındığı belirtilerek, BBP’nin, Cumhur İttifakı’na destek vermeye devam edeceği belirtildi.

30 büyükşehirde, büyükşehir belediye başkan adayı çıkarılmamasına ve Cumhur İttifakı’nın adaylarının desteklenmesine, ilçelerde ise ilçe belediye başkan adayı ve ilçe belediye meclis üyesi adayı çıkarılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, “Büyükşehir dışındaki illerimizde; Osmaniye, Rize Ağrı, Batman, Bingöl, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli illerimizde aday çıkarılmamasına karar verildi” denildi.

Açıklamada, bu kararın HDP’nin adaylarının kazanma ihtimaline karşı alındığı belirtildi. 

ERMENİLERİ HEDEF ALMIŞTI

Türkiye’de 100 bin kaçak Ermeni olduğunu ileri süren Destici, “Siz daha dün Kanuni’nin eteğini öpüp yardım istiyordunuz. Sen kimsin de bu millete racon kesiyorsun, Ermeni soykırımı yapıldığını iddia ediyorsun. Bunu reddediyoruz. Kabul etmiyoruz. Macron değil, bütün dünya birleşse bunu kabul ettiremez. Bu büyük bir yalandır. Bugün Ermenistan’dan kaçak olarak ülkemize gelip karnını doyuran 100 bin Ermeni var. Ben diyorum ki bunları sınır dışı edelim. Bunlar bir taraftan Türkiye aleyhine lobi gerçekleştiriyor, bir taraftan da biz bunları besliyoruz. CHP zihniyetinde olanlar ya da siyonist emperyalistlerin Türkiye’deki maşaları hep Suriyeli mültecileri gündeme getiriyorlar ama Ermeni kaçaklarını hiç gündeme getirmiyorlar” ifadelerini kullandı.


https://www.abcgazetesi.com/politika/cumhur-ittifakinin-ermeni-dusmani-ortagindan-hdp-karari/haber-121925

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın