İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Son 10 yılda Avrupa Yatırım Bankası Ermenistan’da 380 milyon avroluk yatırım yaptı

Ermenistan Başbakan Yardımcısı Tigran Avinyan, Avrupa Yatırım Bankası’nın Güney Kafkasya Bölgesel Temsilciliği’nin yöneticisi Machey Churay’ın başkanlığındaki heyeti ağırladı.

AYB ile verimli ve başarılı bir işbirliğinin yürütüldüğünü vurgulayan Avinyan, Avrupa Yatırım Bankası’nın desteğiyle gerçekleştirilen projelerin, Ermenistan’ın sürdürülebilir gelişimini teşvik ettiğini vurguladı.

Ermensitan’a sağlanan tüm kredi projerinin incelendiğini ve envantere kaydedildiğini belirten Başbakan Yardımcısı, Milli Meclis’te görüşülen hükümet programına da değindi.

Machey Churay ise, bu yıl Ermenistan ile AYB arasında işbirliğinin 10. yılının tamamlandığını vurgulayarak, bu süre zarfında Ermenistan’da gerçekleştirilen va hala devam etmekte olan projelerin toplam değerinin 380 milyon Avro olduğuna dikkat çekti.

Churay, Ermenistan hükümetinin gelişim planlarının, AYB’nın Ermenistan’daki faaliyetlerinin stratejik hedeflerine denk geldiğini de dile getirdi.

Görüşme sırasında taraflar, ulaştırma, su kaynaklarının yönetim sistemi, enerji ve enerji verimliliği sektöründeki projeleri ve bunların gerçekleştirme süreçlerini de ele aldı.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/14/Avrupa-Yatırım-Bankası-Ermenistan-yatırım/148003

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın