İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’nın en büyük yargı organının üyeliğine Türkiye dostu Mezard atandı

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Fransa’da en büyük yargı organı Anayasa Konseyi’nde görev süresi dolan 3 üyenin yerine kimlerin atanacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Macron, Meclis Başkanı ve Senato Başkanı tarafından atanacak 3 isim arasında Türkiye dostu siyasetçi Jacques Mezard da var.

Fransa’da Anayasa Mahkemesi’nin boşalacak 3 üyesinin yerine atanacak 3 kişinin isimleri belli dolu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yanı sıra meclis ve senato başkanları tarafından seçilecek 3 üyeden biri Fransa’da Türkiye verdiği destek ile bilinen eski Tarım Bakanı Jacques Mézard oldu.

Cumhurbaşkanlığı sarayı Elysee’den yapılan açıklamada, Anayasa Konseyi üyeliğine cumhurbaşkanı tarafından atanacak üyenin Jacques Mezard olacağı duyuruldu. Bu öneri Meclis ve Senato’nun Kanun Komisyonu’nda da onaylanırsa Jacques Mézard 12 Mart 2019’da Anayasa Konseyi’ndeki görevine resmen başlayacak.

Ermeni inkar tasarısını topladığı imzalarla Anayasa Konseyi’ne taşımıştı
Jacques Mezard, 2012 yılında hazırlanan Ermeni inkar yasa tasarısının Anayasa Konseyi’ne taşınmasında rol oynayan en önemli Fransız siyasetçilerden.

O dönem Marsilya Milletvekili Valerien Boyer tarafından sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili hazırlanan tasarının Anayasa mahkemesine taşınması için Jacques Mezard Senatoda önemli rol üstlenmişti. O dönem Fransız meclisi ve senatosunda kabul edilen inkar tasarısının iptali için tek yol Anayasa Mahkemesi kalmıştı. Mahkemeye gitmesi için senatoda verilen imza sayısı 77’yi bulmuştu.

‘Türkiye’ye çok büyük dostluk ve sempati duyuyorum’
Türkiye’ye sevgisini her fırsatta dile getiren Jacques Mezard, 2014 yılında Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde katıldığı toplantıda Türkiye’ye çok büyük dostluk ve sempati duyduğunu söylemişti.

Juppe de Anayasa Konseyi Üyesi oluyor
Jacques Mezard ile birlikte Anayasa Konseyi üyeliği için belirlenen diğer bir isim ise eski başbakan ve son seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan ülkenin önemli politikacılarından Bordeaux Belediye Başkanı Alain Juppe oldu. Juppe Meclis Başkanı tarafından atanırken Senato Başkanı ise senatör François Pillet’yi Konsey Üyeliği için önerdi.

https://www.arti33.com/fransanin-en-buyuk-yargi-organinin-uyeligine-turkiye-dostu-mezard-atandi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın