İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Agil Alesger Hocalı Katliamı’na dikkat çekti! “Soykırımlar unutuldukça tekrar yaşanır”

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Gazeteci Agil Alesger, Karabağ Savaşı sırasında Rus askerlerinin desteğini arkasına alan Ermenilerin gerçekleştirdiği ‘Hocalı Katliamı’na ilişkin açıklamalarda bulundu. Alesger; “Soykırımlar unutuldukça tekrar yaşanır. Hocalı’da 27 yıl önce yaşattıkları acıyı unutturmamak için herzaman anlatacağız” dedi.

Ermenilerin, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesine girerek 613 kişiyi haince şehit ettiği ‘Hocalı Katliamı’nın üzerinden 27 yıl geçti.

“Hocalı Katliamı’nı unutturmayacağız”
26 Şubat 1992’de gerçekleşen katliama ilişkin, Yeniakit.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Gazeteci Agil Alesger, soykırımların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak; “Soykırım unutuldukça tekrar yaşanır. Bizler ‘soykırım’ları unuttuğumuz için Anadolu topraklarındaki Ermeni vahşetini de tekrar yaşadık. Tabii ki bir daha Hocalı yaşanmaması için gerçek somut belgelerle dünyada sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu sene de Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde biz Hocalı’yı duyurmaya çalışacağız. Özellikle büyük devletlerin gündemleri de çok büyük oluyor. Biz de bu katliamı onların gündemine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Dünya kamuoyunun ‘Hocalı Katliamı’ konusunda sessiz kaldığını belirten Alesger şöyle konuştu:

“Dünya yüz senedir olmayan, hiçbir belgeye dayanmayan uyduruk bir ‘Ermeni soykırımı’ yalanıyla ortalarda. Fransa yine kendi başına gelenlerden ders almayarak Ermeni yanlısı bir karar verdi. Aynı Fransa Azerbaycan’da 27 yıl önce yaşanmış bir vahşeti görmek istemiyor. Hocalı’yı görmek istemiyor ama yüz sene önce kimsenin ne olduğunu bilmediği bir yalanın peşinde koşuyorlar. Burada maksatları bellidir. Müslüman ve Türk düşmanlığı yapıyorlar”

https://www.yeniakit.com.tr/haber/agil-alesger-hocali-katliamina-dikkat-cekti-soykirimlar-unutuldukca-tekrar-yasanir-609147.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın