İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çelik: Kınamakla yetinmiyoruz, bunun Fransa ilişkilerine bir maliyeti olacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, 24 Nisan’ı “Ermeni soykırımını anma günü” ilan etme kararına tepki gösterdi. Çelik, “Bu konuyu sadece kınamakla yetinmiyoruz. Bunun Fransa ile ilişkilerde bir maliyeti olacaktır” diye konuştu.

DUVAR – AK Parti MYK toplantısının ardından Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı düzenledi.

İstanbul’da askeri helikopterin düşmesine değinen Ömer Çelik, “4 şehidimize rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Çok üzücü bir kaza. İlk gelen bilgiler acil iniş yaparken helikopterin düştüğü şeklinde. Gerekli soruşturma başlatıldı” dedi.

‘BM SORUŞTURMASINI ÖNEMSİYORUZ’

MYK toplantısında 31 Mart yerel seçiminin ele alındığını söyleyen Çelik, “Çeşitli yerlere giden arkadaşlarımızın çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler de ciddi şekilde MYK’mızda değerlendiriliyor. Bundan sonrası için daha güçlü şekilde, daha güçlü sonuçların ortaya çıkması için arkadaşlarımız görüşlerini belirtiyorlar” diye konuştu.

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard’ın, Türkiye ziyaretinin ardından gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili raporunu açıkladığını hatırlatan Çelik, “Raporda Kaşıkçı cinayetinin önceden tasarlanmış bir cinayet olduğu sonucuna varmışlar. Cinayet ve acımasız vahşetin delillerle ortaya konduğunu belirtiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeterli iş birliği yapmadığını söyleyen Çelik, “BM yetkililerin Suudi Arabistan Konsolosluğu’na alınmaması gibi bir olayla karşılaştık. Bu da şüpheleri daha arttırmıştır. BM tarafından yürütülen soruşturmayı önemsiyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE HER TÜRLÜ YÜZLEŞMEYE HAZIR’

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 Nisan’ı “Ermeni soykırımını anma günü” ilan etmesine tepki gösteren Ömer Çelik, “Aldığı karar Fransız Anayasa Mahkemesi ve AİHM kararlarıyla çelişmektedir. Macron tarihle yüzleşmeden bahsediyor. Sayın Macron tarihle yüzleşmek gibi bir gayret içindeyse Cezayir’de insanlığa karşı Fransız tarafından işlenmiş suçlarla yüzleşmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Türkiye her türlü yüzleşmeye hazırdır” diyen Çelik, “Bu konuyu sadece kınamakla yetinmiyoruz. Bunun Fransa ile ilişkilerde bir maliyeti olacaktır. Macron’un yaptığının Türkiye ile Ermenistan’ın normalleşmeyi sabote etmek” dedi. (HABER MERKEZİ)

https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2019/02/11/celik-kinamakla-yetinmiyoruz-bunun-fransa-iliskilerine-bir-maliyeti-olacak/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın