İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TBB’den Macron’un kararına tepki

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***
 

Türkiye Barolar Birliği: “24 Nisan’ın Fransız siyasal takvimine Ermeni Soykırımını Anma Milli Günü olarak işlenmesi, bir millete topyekun sabıka kaydı çıkarmak anlamına gelmektedir” 

ANKARA (AA) – Türkiye Barolar Birliğinden (TBB) “24 Nisan’ın Fransız siyasal takvimine Ermeni Soykırımını Anma Milli Günü olarak işlenmesi, bir millete topyekun sabıka kaydı çıkarmak anlamına gelmektedir.” açıklamasında bulunuldu.
TBB’den yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 24 Nisan’ı, sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan etmesine tepki gösterildi.
Osmanlı İmparatorluğu ve Fransa’nın hasım taraflarda yer aldığı 1. Dünya Savaşı’nda son derece trajik olaylar yaşandığı ve savaşan taraflardan milyonlarca insanın hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Doğu cephesinde Osmanlı-Rus orduları arasındaki çatışmalarda, Ermeni Taşnak çetelerinin Rus ordusuyla iş birliği halinde cephe gerisinde sivil halka uyguladığı etnik temizlik ve ordunun lojistiğini engellemesi tarihi bir gerçektir. Sivil halka yönelik terörün korkunç boyutlara ulaşması ve savaşın aleyhe dönmesi üzerine, terör çetelerine kadro ve lojistik desteğin kesilmesi amacıyla, bazı Osmanlı uyruklarını bölge dışına çıkarıp imparatorluğun başka yörelerine iskanına yönelik nakil uygulamasında hiç kuşkusuz facialar ve trajik olaylar yaşanmış, her iki taraftan ciddi can kayıpları olmuştur. 24 Nisan’ın Fransız siyasal takvimine Ermeni Soykırımını Anma Milli Günü olarak işlenmesi, bir millete topyekun sabıka kaydı çıkarmak anlamına gelmektedir.”
Açıklamada, Fransa’nın, hukuki ve tarihsel temele oturmayan bu kararının üzüntüyle karşılandığı ve kınandığı ifade edildi.

https://konhaber.com/haber-tbb_den_macron_un_kararina_tepki-954349.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın