İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Samvel Karapetyan: Türkiye’de başlatılan kaçak define kazıları, bu ülkedeki Ermeni mirasına büyük zarar vermekte

Ermeni dini ve kültürel anıtları Türkiye’de definecilerin hedefi haline gelmiştir. Aslında bu kişiler sıradan vandallardır. Konuya ilişkin açıklamayı Sputnik-Armenia’ya konuşan Ermeni Mimarisi Uzmanı Samvel Karapetyan yapmıştır. Ona göre, Türkiye’de başlatılan kaçak define kazıları, bu ülkedeki Ermeni mirasına büyük zarar vermektedir.

Samvel Karapetyan, “Türkiye’deki define kazıları o nevi boyutlara ulaşmış ki, Müslüman anıtları bile harabe edilir. Türkiye’de define kazıları ile ilgili dergiler var, kazı maceraları reklam ediliyor ve bu durum diğerlerini de hazine aramayı teşvik ediyor” dedi.

Karapetyan’a göre, 1915’ten bu yana Ermeni tarihi ve kültürel anıtlarından günümüzün Türkiye’de hangisi ayakta kalmış ve hangisi de yıkılmış halinde bulunuyor söylemek bile zor.

Ermenistan’da Soykırım öncesi yaklaşık 175.000 tarihi ve kültürel anıt vardı. Bugün her bölgede, bunların % 3 ile 5’i yarı yıkılmış halindedir. Define kazıları bugün Türkiye’de Ermenilerin yaşadığı her yerde yayılmıştır” Karapetyan dedi.


http://www.armradio.am/tur/6117

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın