İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IŞİD’in Acımasızlığı Mesih’e Yönlendirdi

‘Onların Tanrısı Benim Tanrım Olamaz’

IŞİD’in son on yılda vahşette sınır tanımaması tüm dünyanın dikkatini çekti ve manşetlerden düşmedi. Düzenli bir şekilde katliamlara devam eden bu örgütün eylemlerinin manevi bir etkisi de oldu: Radikalleri Mesih ile tanıştırdı. 

NBC News’e göre, Türkiye’nin sınır komşusu olan Suriye toprakları içerisinde yer alan Kobani bilindiği üzere uzun bir süre IŞİD terör örgütü tarafından kontrol edildi. Söz konusu terör örgütünün kontrol sürecinde Kobani ve çevresinde çok sayıda kişi toplu infaz edildi. 

Tüm bu acı verici eylemlere karşın Kobani’de yaşayan Radikaller’den bir kısmı inançlarını bırakarak Mesih’e geldi ve ‘Kardeşler Kilisesi’ isimli bir cemaat kurdu. 

‘Kardeşler Kilisesi’ üyesi olan 23 yaşındaki Farhad Jasim NBC News’e, “IŞİD ile aynı inancı paylaşmak istemiyorum. Onların Tanrısı benim Tanrım olamaz.” ifadelerini kullandı.

Yine aynı kilisenin mensubu olan 38 yaşındaki Omar ise inancını değiştirdiği için ölümle tehdit ediliyor. 

Omar, “Suriye rejimi zamanında bile, dini inancınızı Hristiyan veya başka bir inançla değiştirmek kesinlikle yasaktı. İŞID’in söz konusu bölgede kontrol sağladığı süreçte ise dini inancınızı değiştirmek hayal bile edilemez. Çünkü İŞID sizi hemen öldürür.” 

Söz konusu röportajları gerçekleştiren hiç kimse yaşamlarını riske atmamak için soyadını kullanmadı. Kilise’nin pastörü ise NBC’ye röportaj vermeyi reddetti. 

Omar birçok Radikal’in Hristiyanlığa açık olduğunu NBC’ye şu sözlerle aktardı; “Kilisemize katılan kardeşlerin çoğu, IŞİD’in kendilerine ve ailelerine yaptığı zulmün bir sonucu olarak geldi. Bizim silahımız dua, kardeşlik ve hoşgörü.” 

Jasim adında bir başka kişi ise Radikal inançtan Mesih’e geldiği için ailesi tarafından reddedildi. Jasim ailesi tarafından reddedilmesine rağmen sonunda affedilmeyi ve onlarında Mesih’e gelmesini umut ediyor. 

NBC News, IŞİD’in, Radikal inancın bazı ilkelerini bilmediği için altı ay boyunca Jasim’i hapse attığına da yer verdi. 

Jasim, “IŞİD’in vahşiliğine kendi gözlerimle şahit olduktan sonra, inancım hakkında şüphe duymaya başladım. Hristiyanlığın aradığım inanç olduğunu keşfetmem ise uzun sürmedi” diye belirtti.(CHL) 


http://haber.sat7turk.com/isidin-acimasizligi-mesihe-yonlendirdi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın