İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişlerinden Azerbaycan’a kamikadze İHA’larının satılmasına tepki

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Anna Nağdalyan İsrail tarafından Azerbaycan’a İHA’ların satılmasına izin verme kararına değinerek bölgede silahlanma yarışına her zaman Ermenistan’ın dikkat ettiğini vurguladı.

Nağdalyan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bu meseleyi hem iki taraflı hem de çok taraflı görüşmelerde, platformlarda gündeme getireceğiz. Uluslararası ortaklarımıza devamlı bu bölgede silahlanma yarışının çok tehlikeli olduğunu tekrar hatırlatacağız” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere 2017 yılında yaz aylarında Azerbaycan’ın talebiyle Ermeni mevzileri üzerinde İHA testleri gerçekleştiren “Aeronautics Defense Systems” şirketine karşı dava açılmıştı ve sonuçta bu eylem İsrail yasalarına aykırı olduğu için Azerbaycan’a İHA’ların satılması yasaklanmıştı.

Fakat 4 Şubat tarihinde Orbiter 1K “Kamikadze” İHA’ların satış yasağının kalkması hakkında Aeronautics şirketi Tel Aviv borsasına bilgi aktarmış.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/05/Ermenistan-D%C4%B1%C5%9Fi%C5%9Fleri-Azerbaycan-%C4%B0HA-%C4%B0srail/147371

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın