İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail devleti Aeronautics şirketine Azerbaycan’a İHA satmaya izin verdi

İsrail Savunma Bakanlığı daha önce aldığı kararla Aeronautics şirketine Azerbaycan’a Ermenistan’a karşı kullandığı  “Kamikadze” denilen İHA’ların satışını yasaklamıştı.

2017 yılında yaz aylarında Azerbaycan’ın talebiyle Ermeni mevzileri üzerinde İHA testleri gerçekleştiren “Aeronautics Defense Systems” şirketine karşı dava açılmıştı ve sonuçta bu eylem İsrail yasalarına aykırı olduğu için Azerbaycan’a İHA’ların satılması yasaklanmıştı.

Fakat 4 Şubat tarihinde Orbiter 1K “Kamikadze” İHA’ların satış yasağının kalkması hakkında Aeronautics şirketi Tel Aviv borsasına bilgi aktarmış.

İsrail Savunma Bakanlığı yasağın kalkmasını bildirip aynı zamanda mümkün kadarıyla hızlı bir şekilde İHA’ları Aerbaycan’a teslim edebilecekelerini dile getirdi.

İsrail’in bu kararına Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nden (ANCA) tepki geldi. ANCA İsrail’in Ermenilere karşı “Kamikadze” İHA’ların kullanmasını teşvik eden bu kararı kınadı.

ANCA facebook sayfasından yapılan açıklamada “Böylece İHA’ların yasadışı bir şekilde Karabağ’a karşı kullanılmasına izin verildi” ifadeleri yer aldı.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/02/05/İsrail-Aeronautics-Azerbaycan-Ermenistan-Karabağ/147329

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın