İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nazi Selamı Yapan Öğrencilerin Öğretmenleri Auschwitz Müzesi için Bağış Topladılar

Amerika Birleşik Devletleri’nin Wisconsin eyaletinde bulunan Baraboo High okulu öğretmenleri üzerinde “Nefrete yer yok. Bu sınıfta. Bu okulda. Bu toplumda. Bu eyalette. Bu ülkede” yazan farklı renklerde tişörtlerden hazırlayıp 180 tane satarak 2.100 ABD Doları elde ettiler. Para Auschwitz Birkenau Müzesi’ne bağışta bulunmak üzere toplandı.

Baraboo High okulunun 2019’de mezun olacak dönemi, geçtiğimiz bahar düzenlenen yıl sonu balolarında Seig Heil duruşunda poz vermişlerdi.

Baraboo High öğretmenler birliği, okul yönetiminin, öğrencilerin ifade özgürlüklerini sınırlandırmak istememeleri ve bu sebeple öğrencileri herhangi bir cezaya tabi tutmamaları üzerine toplanan paranın Aushwitz Müzesi’ne bağışlanmasına karar verdi. Okul yetkilileri fotoğrafı çeken kişiye okulun para ödememesi ve ifade özgürlüğünün Anayasa’nın 1. maddesinde korunması sebebiyle herhangi cezai bir yaptırım uygulamayacaklarını bildirmişlerdi.

Auschwitz Müzesi fotoğrafın yayınlanmasını takiben durumu ilk eleştirenlerden olduğu gibi öğrencilere Holokost eğitimi vermek konusunda teklifte bulunan ilk kurumdu.

Öğretmenler daha çok tişört satmayı hedefliyorlar.

Yankı uyandıran ve içerisinde yaklaşık 50 öğrenci barındıran fotoğraf geçtiğimiz bahar, öğrencilerden birinin velisi tarafından çekilmişti ve aslında kamuya kapalı online bir albümde #BarabooProud (BarabooGururlu) etiketiyle paylaşılmıştı.

 

http://www.avlaremoz.com/2019/02/03/nazi-selami-yapan-ogrencilerin-ogretmenleri-auschwitz-muzesi-icin-bagis-topladilar/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın