İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HDP, o ilçelerde Hüda Kaya ve Garo Paylan’ı aday gösteriyor

İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri için aday göstermeme kararı alan HDP, İstanbul’un altı ilçesinde aday göstereceğini açıkladı.

Adaylardan ikisi ise hayli sürpriz isimler. Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, HDP, Bağcılar’da Milletvekili Hüda Kaya’yı, Bakırköy’de ise bir diğer Milletvekili Garo Paylan’ı aday gösterecek.

Hafta sonu Genel Merkez binasında üst üste gerçekleştirdiği Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, Antep, Urfa, Adana, Ankara, Mersin, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam yedi büyükşehirde aday göstermeme kararı alan HDP, altı ilçede aday çıkaracak.

CHP ile bu konuda görüşmeler sürerken, Bağcılar, Kağıthane, Arnavutköy, Esenler, Bakırköy aday çıkarılacak ilçeler. Bu ilçeler dışında, yine Kürt seçmenin yoğun olduğu bir başka ilçede de aday gösterme planları yapılıyor.

HDP’nin güçlü olduğu ilçelerden biri olan Bağcılar’da İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın aday gösterildiği dile getirildi. Bakırköy için ise, milletvekili Garo Paylan aday gösteriliyor.

Habere göre, CHP ile görüşmeler sürdüren HDP, CHP-İYİ Parti ittifakı ile Küçükçekmece’de aday gösterilen Kemal Çebi’ye sıcak bakmıyor. Ayrıca CHP’nin bazı ilçelerdeki adayları da HDP cephesinde memnuniyetsizlik yarattığı ifade edildi.

İstanbul dışında Tekirdağ, Edirne, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir illerinde de kendi adaylarıyla sandığa gidecek olan HDP, güçlü olduğu tüm ilçelerde de aday gösterecek.

https://ahvalnews.com/tr/hdp/hdp-o-ilcelerde-huda-kaya-ve-garo-paylani-aday-gosteriyor

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın