İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Danimarka liselerinden birisinde Ermeni Soykırımı konusunda bir ders düzenlendi

Danimarka’nın Helsinge cemaatinin liselerinden birisinde Ermeni Soykırımı hakkında özel bir ders gerçekleştirildi. Bu girişim, Danimarka’daki Ermeni Büyükelçiliği’nin desteğinde lise öğretmeni Martin Thorbjørn Knudsen tarafından inisyatif edildi.

Ermenistan Dışişlerinden verilen bilgiye göre, ders esnasında Martin Knudsen, öğrencilere Ermeni Soykırımı’nın tarihi, Jöntürkler tarafından düzenlenmiş olan Ermenilerin planlı imhası ve Soykırımın sonuçları hakkında anlattı. Knudsen ayrıca, Türk makamlarının Ermeni Soykırımı’nın tutarlı bir şekilde inkar politikasına ve gelecek nesillerin diyaloğu ve dayanışmasının garantisi olarak soykırımları itiraf etme ve algılamanın önemine değindi.

Danimarkalı Tarihçi ve Karşılaştırmalı Soykırım uzmanı Matthias Bjørnlund ve Ermenistan’nin Danimarka büyükelçisi Aleksander Arzumanyan ana konuşmacı olarak davet edildi.

Matthias Bjørnlund, “Ermeni Soykırımı: Başından sonuna kadar ” kitabının yazarıdır. Mathias Bjørnlund’un konuşması, 19. ve 20. yüzyılların Ermeni tarihine, Ermenilerin yaşadığı bölgelerin tanımına ve Ermenilerin trajik tehcir olaylarına adanmış oldu.

Büyükelçi Arzumanyan’ın konuşmasının kilit noktası, Soykırım suçunun kınaması ve önlenmesine yönelik birleşik mücadelenin öneminin sunulmasıydı.


http://www.armradio.am/tur/5750

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın