İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Johannes Hann ile yaptığı görüşmede Nikol Pashinyan, Ermenistan’da demokratik reformlara AB’nin desteğini vurguladı

Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, Avrupa Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme sorunlarıyla ilgili AB Komiseri Johannes Hann’ı kabul etti. Hükümet Basın Servisinden edinilen bilgiye göre, Nikol Pashinyan Ermenistan’ın Avrupa Birliği ile işbirliğinin derinleşmesine önem verdi. Başbakan, AB’nin demokratik kalkınma ve reform sürecine sağladığı desteği büyük ölçüde değerlendirdi ve Ermenistan’ın Kapsamlı ve Genişletilmiş Ortaklık Anlaşması çerçevesinde işbirliğini sürdürmeye hazır olduğunu belirtti.

Johannes Hann, AB’nin Ermenistan ile ilişkilerin sürekli gelişmesine önem verdiğini ve Ermeni hükümeti tarafından farklı alanlarda başlatılan reformların uygulanmasını teşvik etmeye hazır olduğunu vurguladı. AB Komiseri, ülkemizde gerçekleşen demokratik değişiklikleri memnuniyetle karşılayarak, Doğu Ortaklık Programının katılımcısı olan Ermenistan’ın AB için önemli bir partnör olduğunu vurguladı.

Muhataplar, Dağlık Karabağ sorunu da dahil olmak üzere bölgesel sorunlar ile Ermenistan-AB gündemine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.


http://www.armradio.am/tur/5577

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın