İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail, Azerbaycan’ın talebiyle Ermenistan’a karşı İHA kullanan şirketin silah ihracat lisansını iptal etti

İsrail Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’ın talebiyle Ermeni mevzileri üzerinde “Kamikadze” denilen İHA’ların tanıtım uçuşlarını düzenleyen “Aeronautics” şirketinin silah ihracat lisansını iptal etti.

“Times of İsrael”in haberine göre, söz konusu şirket tarafından yapılan silah ihracatına getirilen yasak, daha önce “Aeronautics”a karşı açılan davada nihai karar açıklanıncaya kadar devam edecek. İsrail Savunma Bakanlığı, “Refael” yerel şirketinin, “Aeronautics”i 231 milyon dolara satın almayı kabul etmesinden sonra ihracat yasağı kararını duyurdu.

2017 yılının yaz aylarında Azerbaycan, İsrailli şirketin temsilcileri ile İHA satışı konusunu görüşüyordu. Azerbaycan tarafı, İHA’lar hakkında daha çok bilgi edinmek için bunların gerçek savaş ortamında tanıtılmasını talep ederek, tanıtım uçuşlarının Ermeni mevzilerinin üzerinde yapılmasını istemişti.

7 Temmuz 2017’de, Dağlık Karabağ’da Ermeni mevzilerine karşı “Orbiter 1K” İntihar İHA’ların kullanılması neticesinde 2 Ermeni asker yaralanmıştı. Olayın ardından İsrail Savunma Bakanlığı, izinsiz olarak Ermenistan hava sahasında uçuşların araştırılması için soruşturma başlatmıştı.

Kaynak:Ermenihaber.am

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/29/israil-Ermenistan-İHA-Azerbaycan/146804

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın