İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BU RAHATLIK RAHATSIZ EDER

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Fatih GÜRBÜZ

Ülkücüler sahaya “Topuklu efe” diye sürdü. CHP emretti İyi Parti “Tak” dedi, CHP karşılığında  “Şak” diye karşıladı.
CHP’nin İzmir’de Büyükşehir adayı olarak dayattığı Tunç Soyer ismi İyi Parti içerisinde yer alan azınlıktaki Ülkücüler rahatsız etti.
Sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de İyi Parti tabanında yer azınlıktaki Ülkücülerin sosyal medya üzerinden tepki göstermesi üzerine bu partinin topuklu efe diye sahaya sürdükleri Genel Başkanları Meral Akşener’den yanıt geldi.

“Babasının suçunu oğlu çekemez” diyerek konuyu kapatmaya çalıştı.
Yani bunları söylerken de  “Ben o dönemlerde cezaevlerinde yatmadım. Şöyle bakıyorum burada bulunan Genel Başkan Yardımcılarımızdan da cezaevinde yatan olmadı” diyerek konuyu kapattı.

Yani İyi Parti içindeki azınlık Ülkücünün hücrelerde, tabutluklarda, yıllarca çektikleri işkencelerin bir önemi yoktu.
Çünkü kendisi cezaevinde yatmamıştı. Hatta yanında gezdirdiği genel başkan yardımcıları da o çileyi çekmemişti.
O zaman Tunç Soyer’in İzmir’de ortak aday olmasının bir sakıncası da yoktu. Hatta Bu ittifakta HDP ile birlikte kol kola gezmenin de sakıncası yoktu.

CHP, HDP ve İyi Parti el ele büyükşehirde zafere sloganı azınlıktaki Ülkücülere cuk diye oturmuş oluyor.
Daha dün meydanlarda Ülkücülerin oylarını alabilmek için abisinin MHP’de il başkanlığı yaptığını cezaevinde abisi gibi diğer ülkücülerin işkenceler gördüğünü gözleri yaşlı bir şekilde anlatan Akşener’in o günden bugüne değiştiğini açıklaması gerekir.
Abisi rahmetli olduğu için cezaevinde haksız yere birilerinin zevk için yaptığı işkencelerde bitmiş midir?
Yine dün meydanlarda yüksek volümlü konuşmalarında Meral Akşener, “Abdullah Öcalan Ermeni dölüdür” dedikten sonra partisinin genel merkezine 2 tane Ermeni kökenli yönetici almıştır.
Hatta bu yöneticilerden bir tanesi “Çok uzun zamandır ilişkilerimiz vardır görüşürüz. Akşener kiliseye gelir bizleri ziyaret ederdi” diyerek konuyu özetlemişti.
Yani siyaset hayatına Rahmetli Süleyman Demirel’le başlayan Akşener’in “Dün dündür, bugün bugündür” düsturunu benimsemiş olduğunu görüyoruz.

Ülkücülerin sırtlarına binerek kurmuş olduğu partide yine azınlığa düşürdüğü ülkücülerin hem omuzlarına hem de onurlarına basarak zafere ulaşmak da beyhude bir çabadır.
Şimdi tüm bu partiye gönül veren ve ülkücü olduğunu iddia edenler İzmir’de HDP ile kol kola girip ülkücülere günlerce işkence yaptıran ve Rahmetli Alparslan Türkeş’e idam kararı veren kişinin oğlu için sokaklarda oy toplayacak mıdır? Ya da toplayanlara nasıl tahammül edecektir?
Ülkücülerin ruhlarından silinmesi imkânsız ama hadi Soyer’in yapmış olduğu insanlık dışı işkenceler ve verdiği cezalar geçmişte kaldı.
Tunç Soyer’in hendek olaylarına, gezi eylemlerine ve HDP’ye verdiği destekler daha çok taze.
Bakalım bu organizasyonu kimler sindirebilecek ve meydanlarda var gücüyle çalışacak görelim…


https://www.gazetebir.com.tr/makale/bu-rahatlik-rahatsiz-eder/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın