İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu önce istifa etti sonra geri çekti

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla istifa ettiğini açıkladı. Kaftancıoğlu, sabaha karşı yaptığı ikinci açıklama ile istifadan vazgeçtiğini bildirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kaftancıoğlu, yaptığı ikinci paylaşımla istifadan vazgeçtiğini söyledi.

Kaftancıoğlu Twitter’dan yaptığı ilk paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Daima pusulam olan CHP örgütüm; sizlerin inancı ve verdiği yetkiyle, bir şey olmak için değil, hep birlikte bir şey başarmak için yola çıktım. Ve bugünden itibaren il başkanınız olarak değil, partimin yılmaz,yorulmaz bir üyesi olarak İstanbul hayalimizi, hayata geçirmek için varım.”

İkinci açıklama ile geri çekti

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, sabaha karşı yaptığı ikinci paylaşımla istifa kararından vazgeçtiğini bildirdi. Kaftancıoğlu, yaptığı paylaşımda “Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım. İl yönetimindeki arkadaşlarımın ve örgütümüzün yoğun baskısıyla, partimize, örgütümüze, seçmenimize ve İstanbul’a olan sorumluluğum gereği görevime ve mücadeleme devam ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Skandal paylaşımlarıyla gündeme gelmişti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçmişte yaptığı skandal sözleriyle gündeme gelmişti.

250 şehide rağmen darbecilerle karşı direnen vatandaşlarla dalga geçen Kaftancıoğlu, “Tekbir getirerek, boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin” diye yazdı. Sözde soykırım tezlerine destek vermişti.

CHP-HDP ittifakını eleştiren partililere “gerzekler” diye hakaret etmişti.

‘Katil devlet’ demişti

Kaftancıoğlu, “Tarihte bugün, Ermeni soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15 Taksim’de” mesajı ile Ermenilerin yıllardır sürdürdüğü yalanı savunurken, kendi milletine katil demekten çekinmemişti.

Kongre devam ederken Halk TV’nin CHP’li Kaftancıoğlu’nun sözde soykırımla ilgili skandal paylaşımlarını sert ifadelerle haber yapması dikkat çekmişti.

Fransa’da ölen PKK’lı teröriste övgüler

Kaftancıoğlu, Fransa’da öldürülen Sakine Cansız adındaki PKK’lı teröristin öldürülmesine ilişkin, “İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti” paylaşımını yaptığı ortaya çıkmıştı.

Kaftancoğlu, bu paylaşımları ortaya çıkmasının ardından bu paylaşımlarını silmişti.


https://www.yenisafak.com/gundem/chp-istanbul-il-baskani-kaftancioglu-once-istifa-etti-sonra-geri-cekti-3443442

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın