İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Forbes Ermenistan mutfak geleneklerine değindi։ Barbeque sadece Teksas’ta değil

Meşhur Forbes dergisi Ermenistan ve Gürcistan mutfaklarını anlatan bir makale yayınladı. Makalenin yazarı Brandon Schultz iki ülkenin tarihi ve geleneklerine değinerek tarih ve dinin mutfaklar üzerinde nasıl yansıttığını da kaleme almaya çalıştı.

Ona göre özellikle yemek ve aşçılık gelenekleri vasıtasıyla bölgeyi ve bölgenin kültürünü daha iyi anlayabiliriz. Schults makalesinde gençlere hitap ederek “Eğer Tarih fakültesi öğrencisisiniz ve doğayı çok seviyorsunuz, Kafkasya tam istediğiniz yerdir” ifadelerini kullanıyor.

Ermenistan ve Gürcistan’da geçirdiği 10 gün içerisinde gazeteci farklı yemekler denemiş, fakat onlardan birkaçı tanesini makalesinde sundu. Ermenistan’da Schultz özellikle ızgarayı (mangal) çok beğenmiş.

Brandon Schultz Ermenistan’da hazırlanan ızgaraya hayranlığını ifade ederek “Barbecue sadece Teksas’ta değil. Ermenistan’da ızgara işi büyük bir ticaret işidir. Lezzetli, acı ve ince bu et parçaları (daha çok domuz etinden yapılıyor) ızgara şişeleri üzerinde aile etkinliklerinde mutlaka misafirlere sunuluyor” sözlerini dile getiriyor.

Makalenin ayrı bir bölümü de Ermeni ‘Ararat’ konyağını tanıtıyor. Konyağın tarihini ve hazırlanışı da ele alıp yazar daha yakından süreci anlamak için mutlaka Yerevan’daki ‘Ararat’ Konyak fabrikasında tura katılmayı tavsiye ediyor.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/22/Forbes-Ermenistan-G%C3%BCrcistan-mutfak/146291

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın