İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrand’ı Unutmadık, unutmayacağız

Adnan Güllüoğlu

Her şey Atatürk’ün evlatlığı Sabiha Gökçen’in aslında Ermeni kızı olduğunu açıkladığı için aldığı tehdidlerle başladı.

Tehdit edildiğini soranlara “Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorumki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz”demişti, ama yanıldı.

Varlıklarını döktükleri kandan alanlar 9.1.2017 tarihinde organize edilen bir pusuda Hrand’a kıyarak katledip aramızdan aldılar.

“Kendi kimliğini ötekinin varlığına göre konumlamak hastalıktır, yaşayabilmek için sana bir düşman gerekiyorsa senin kimliğin hastalıktır.”diye söyleyen Hrand yüz yıl öncesi yaşanan acı olayları öfke ve intikama dönüşmesine izin vermeden ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğine inanıyordu.

Bu hastalığı yeni nesillere sürekli aktarmak ve bununla gelecek kurmak isteyen resmi ideolojilere karşı kanlı geçmişten ders alınmasını istiyordu.

Resmi ideolojiyi savunanlar Türkiye ve Ermenistan’da Hrand’ı hiç sevmediler. Yine kendisi “Dünyadaki insanların birde silahsız kuvvetleri var.O silahsız kuvvetler bizleriz.”demişti.

Amacı yaşanan acıları yüreğinde saklayarak, kin tutmadan, düşman yaratmadan karşılıklı empati ile geçmişin konuşularak değerlendirilmesini istiyordu,

Düşman yaratmadan var olma şansı olmayan hstalıklı zihniyet izin vermeyip onu katletti.

Sevenleri onu sonsuza uğurlarken “Hepimiz Ermeniyiz”deselerde Hrand bütün dostlarını ETNİK kimlikleri ile, ayırım gözetmeden sevdi.

Bizde bu güzel insanı dünyadaki “Silahsız kuvvetler” neferini çok sevdik. Unutmadık, unutmayacağız.

https://www.haber-sanliurfa.com/yazarlar/adnan-gulluoglu/hrandi-unutmadik-unutmayacagiz/30024/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın