İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink Ankara’da anıldı (Video)

Gazeteci Hrant Dink, katledilişinin 12’inci yılında BirGün Gazetesi Ankara Bürosu önünde anıldı. Törende konuşan BirGün Ankara Temsilcisi Aydın, “Hrant, Ermeni’ydi. Halkının sorunlarını sürekli gündemde tuttu. Bu ülkenin özgürlüğü için mücadele edenler olarak, Hrant’ın gerçek katilleri açığa çıkana kadar mücadele edeceğiz” dedi

2007 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren eski AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün Gazetesi yazarı Hrant Dink için katledilişinin 12’inci yılında BirGün Gazetesi Ankara Bürosu önünde anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, “Hrant bir sosyalist olarak yaşadı ve öyle öldü. Hrant Dink’i katledenler şimdi keyif çatıyor. Ama Hrant’ın inadı bu topraklarda var olmaya devam edecek” dedi.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UY5-FS_daT8?feature=oembed]

ÇOK SAYIDA DESTEKÇİ HAZIR BULUNDU

BirGün Gazetesi Ankara Bürosu önünde düzenlenen anma törenine çok sayıda yurttaşın ve gazetecinin yanı sıra TMMOB Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ile İlknur Başer ve BTS temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda meslek odası temsilcisi katıldı. Anma töreninde ayrıca Gençlerbirliği taraftar grubu Esmer Kirli Çocuklar da hazır bulundu.

“KALLEŞÇE ÖLDÜRÜLDÜ”

Törende konuşan BirGün Gazetesi Ankara Temsilcisi Yaşar Aydın, “Gazeteci yoldaşımız Dink, kalleş bir saldırı sonucunda katledildi. O dönem cemaat yapılanmasının koruyup kolladığı kişilerce organize edilen bu saldırıya sessiz kalanlar hâlâ iktidarda ve bizim mücadelemiz de bu fikirler iktidardan inene kadar sürecek” ifadelerini kullandı.

“GERÇEK KATİLLER AÇIĞA ÇIKANA KADAR…”

Hrant’ın katledilmesinin ardından başlayan yargılamaların ardından geçen 12 yılın ardından şu anda dört kişinin cezaevinde olduğunu hatırlatan Aydın, şunları söyledi:

“O dört tutuklu, taşerondan, tetikçiden başka bir şey değil. Biz gerçek katilleri tanıyoruz. Hrant çok daha başka güçler tarafından öldürüldü. Farklı düşündüğü ve bunu korkmadan ifade ettiği için katledildi. Hrant, Ermeni’ydi. Halkının sorunlarını sürekli gündemde tuttu ve Ermeni soykırımına ilişkin düşüncelerini her yerde haykırdı. Bu ülkenin özgürlüğü için mücadele edenler olarak, Hrant’ın gerçek katilleri açığa çıkana kadar mücadele edeceğiz. O güne kadar başımızı yastığa rahat koymayacağız. Eğer Hrant’ın katillerinin arkasındaki derin güçleri açığa çıkaramazsak çok daha fazla katliam yaşayacağız.”


https://www.birgun.net/haber-detay/hrant-dink-ankarada-anildi.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın