İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

The Jerusalem Post: İsrail ile Ermenistan’ın ilişkileri ısınıyor mu?

Ermenistan Dışişleri Bakan Vekili Zohrab Mnatsakanyan yakın zamanlarda Ermenistan’da İsrail Büyükelçiliği, İsrail’de ise Ermenistan Büyükelçiliği açılacak diye düşündüğünü ifade etti.

Ünlü The Jerusalem Post gazetesi Ermenistan-İsrail ilişkileri hakkında yayınladığı makalede konu ile ilgili Zohrab Mnatsakanyan’ın görüşlerine yer verdi.

Mnatsakanyan “Ben bu konuya iyimser bakıyorum, bence en kısa zamanda büyükelçilikler açılacak. İki taraflı ilişkilerimizin yeni bir seviyeye taşınması bizim için mutluluk verici olacak” ifadelerini kullandı.

Gazetecinin “Acaba Ermenistan Kudüs’te Büyükelçiliğini açmaya hazır mı?” sorusuna ise Mnatsakanyan bunun hassas bir konu olduğunu, ve olumlu bir adım atmak için çaba gösterileceğini vurguladı.

Ermenistan Dışişleri Bakan Vekili Ermenistan ile İsrail’in tarım, bilim, teknoloji yada inovasyon eğitimi gibi birçok alanlarda işbirliği yapabileceklerini ve bu çerçevede Ermenistan’ın önerebileceği çok şeyin olduğunu belirtti.
Zohrab Mnatsakanyan yakınlarda İsrail’i ziyaret edip ortak şirketler kurma fikrini de hayata geçirmeye çalışacağını ifade etti.

Ermeni Soykırımı tanımakla ilgili İsrail Parlamentosunda oylamanın iptal edilmesini yorumlayan Mnatsakanyan

“Bu oylama sadece Ermeni Soykırımının tanınması hakkında değildi. Bu ahlaki bir tutum sergilemesi hakkındaydı aynı zamanda. Benim atalarım Soykırımdan kurtulup Tiflis’e yerleştiler. Birçok akrabalarım da Soykırımda hayatını kaybettiler. Fakat biz kendimizi kurban olarak görmüyoruz.Biz zafer kazandık, çünkü aksi taktirde yeryüzünde kalmayacaktık. Bu oylamasının iptal edilmesi bizi hayal kırıklığa uğratmadı diyemem. Biliyoruz ki bu mesele maalesef Türkiye ile İsrail ilişkilerinde alışveriş konusu oldu ve bu çok çirkin bir durum” sözlerini dile getirdi.

Askeri işbirliğine de değinerek Dışişleri Bakan Vekili İsrail tarafından Azerbaycan’a silah satılması askeri alanda Ermenistan ile İsrail’in işbirliğine engel olmadığını da vurguladı.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/14/%C4%B0srail-Ermenistan-The-Jerusalem-Post/145609

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın