İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zaharova, Ermeni soyisimli Rusya vatandaşlarına Bakü’ye giriş izninin verilmemesini kınadı

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resmi temsilcisi Maria Zaharova, Ermeni soyisimli Rusya vatandaşlarına Azerbaycan’a giriş izni verilmeme olayına değindi.

Günlük basın brifinginde konuşan Zaharova, “Sosyal medyada bu konu hakkında sayısız paylaşımlar gördüm. Bayram günlerinde bazı olaylar yaşandı. Biz, bu meseleyi Azerbaycan ile ilişkilerimizin gündemine getirdik. Maalesef bu tür olaylar artık kötü ve yanlış bir gelenek haline geliyor.

Geçen yıl Rusya vatandaşlarının, etnik aidiyetlerii nedeniyle Azerbaycan’a girişlerinin engellendiği 16 olay yaşanmıştı.” şeklinde konuştu.

29 Aralık tarihinde Rusya vatandaşı olan Ermeni Kristina Gevorgyan, Bakü’nün Heydar Aliyev Havalimanı’nda 13 saat boyunca bekletildiğini sosyal medya üzerinden duyurmuştu. Yılbaşı bayramlarını Azerbaycan’da geçirmek isteyen Gevorgyan’ı pasaport kontrolünde durduran memurlar, aralarında Ermeni soyisime sahip bir akrabaları olduğu için başka iki ailenin de Bakü’ye girmesini engellemişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın temsilcisi, “Kanaatimizce anılan olaylar, Rusya vatandaşlarının haklarının kaba ihlalidir. Bu olaylar, Rusya-Azerbaycan arasındaki anlaşma ve sözleşmelerin ruhuna ve metnine aykırıdır” diye ekledi.

Kaynak:Ermenihaber.am

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/11/Zaharova-Rusya-Ermeni-Bakü/145539

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın