İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Orban: Avrupa ikiye ayrılacak, batısı Müslüman-Hristiyan, ortası geleneksel Avrupa kalacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, göçmen karşıtı söylemlerini yinelediği basın açıklamasında Avrupa’da Müslümanları görmek istemediğini bir kez daha vurguladı.

Başbakan Orban, Avrupa’da medeniyetin ikiye ayrılacağını, Batı’da Müslüman ve Hristiyanlar birlikte bir toplum oluştururken, Orta Avrupa’nın ise geleneksel yapıyı koruyacağını belirterek İslamafobik görüşlerini tekrarladı.

Hükümetin yeni yıl planlarını aktarmak için basının karşısına geçen başbakan, önceliklerinin mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri olduğunu söyledi.

“Macron’a karşı mücadele etmeliyiz”
Macarların yüzde 52’si göç meselesini AB’nin en büyük sorunu olarak gördüğünü savunan Orban, “Kimle yaşamak istediğimize ancak biz karar veririz” diyerek Macar seçmeni göç karşıtı partilere oy vermeye çağırdı.

Avrupa Parlamentosunda, yabancılara karşı politika izleyen partilerin çoğunluğu oluşturmasının zamanla AB’nin yapısını değiştirebileceğini ifade eden Orban, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a da yüklendi.

Macron’un Avrupa’daki göç yanlısı güçlerin lideri olduğunu belirten Macar Başbakan, “Ona karşı mücadele etmeliyiz.” dedi.

Orban, Almanya’nın Macaristan’ın göç politikalarına saygı duymadığını, göçmen kabul etmeleri için sürekli Berlin baskısı altında olduklarını da sözlerine ekledi.

İtalya’daki aşırı sağcı Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini’ye kahraman gözüyle bakan Macar lider, Polonya ile İtalya arasındaki göç karşıtı iş birliğini de desteklediğini kaydetti.

https://tr.euronews.com/2019/01/10/basbakan-orban-bati-avrupa-hristiyan-musluman-orta-avrupa-hristiyan-kalacak

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın