İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhuriyet tarihinde ilk kilise ve diğer müjdeler…

***Metinde yer alan görüşler yazar(lar)ına ait olup, HyeTert’in görüşlerini yansıtmak zorunda değildir.***

Markar Eseyan / Akşam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günkü grup toplantısında toplumun her kesimini ilgilendiren çok önemli müjdeler verdi. İlki kredi kart borçlularını rahatlatacak olandı. Ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımız Ziraat Bankası’nın devreye girmesiyle 60 ay vadeye kadar 1.1 ve 1.2 faiz ile borçlarını tek yerde toplayarak yapılandırabilecekler.

350 bin esnafımızı kapsayacak şekilde 22 milyar liralık düşük faizli kredi Halkbank tarafından işleme konacak.

2002 yılında neredeyse yok denecek bir düzeyde olan sosyal yardımlarda 2018 yılında rakam yuvarlak 55 milyar liraya çıktı. Şimdi ise, sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi 2.5 milyon civarındaki vatandaşımızın 80 liraya kadar olan elektrik faturası devlet tarafından karşılanacak.

Ziraat Bankası, zor durumdaki çiftçilerimize borçlarında erteleme ve yeniden yapılandırma alternatifleri sunacak. Tarımsal destek kapsamında ise bu yıl çiftçiye 2.5 milyar lira ödeme yapılacak.

İşverenler noktasında da var olan sigorta prim teşvikinde kapsam genişletildi. 500 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenlere destek 3 puandan 5 puana çıkarken, 500’ün altında işçi çalıştıran işyerlerine verilen 5 puanlık destek de korundu.

AK Parti dünyada görülmeyen bir modeli başarıyla uyguluyor. Serbest piyasa şartları ile sosyal devlet mantığını fevkalade mezcediyor. Devlet gelirlerinden maddi anlamda dezavantajlı kesimlere çok büyük bir pay ayırarak, sosyal devletin serbest piyasa şartlarında uygulanabileceğini gösteriyor. Sadece sağlık reformu ve şehir hastaneleri bile bu tespiti yapmak için yeterli. Bunun muazzam bir iş olduğunu düşünüyorum.

Cumhuriyet tarihinde bir ilk

Bir başka müjde ise Süryani vatandaşlarımızla ilgiliydi. Çok yakında cumhuriyet tarihinde bir ilk olmak üzere Süryani Ortodoks Cemaati sıfırdan bir kiliseyi Yeşilköy semtimizde inşa edecekler. Çok özet ve net söyleyeyim: Bu kilisenin yapılabilmesinin önünü açan kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kendisi bu konuda iradesini ortaya koymuş ve süreci de yakından takip etmiştir.

Maalesef geçen gün CHP’li Bakırköy Belediyesi prosedürel bir mesele olan ruhsat verme görevini sanki bu işin mimarı kendileriymiş gibi medyaya yansıttı. Hani böyle olsa, ilk biz kendilerine teşekkür ederiz. Ama işin aslı böyle değildir. Bunu teyit eden açıklamayı Süryani Vakfı da dün itibarıyla yapmıştır.

CHP’li Bakırköy Belediyesi ne yapacaktı, süreçleri bitirilmiş, arsa sorunu çözülmüş, yapım aşamasına gelinmiş kiliseye ruhsat vermeyecek miydi de bunu bir piar çalışmasına dönüştürmüştür?

CHP işte, ismiyle müsemma, söyleyecek bir söz yok. Hoş, zaten gayrımüslimler CHP zihniyetini çok iyi bilir. AK Parti’nin hazırladığı Vakıflar Yasası reform kanunu da iptal edilmek üzere Anayasa Mahkemesi’ne Kılıçdaroğlu tarafından götürülmemiş miydi?


https://www.aksam.com.tr/yazarlar/markar-esayan/cumhuriyet-tarihinde-ilk-kilise-ve-diger-mujdeler-e2-80-a6/haber-811858

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın