İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Önceki dönem TBMM Ermeni milletvekili Doğan’ın eşi ölümle tehdit ediliyor

CHP’nin Ermeni asıllı eski milletvekili Selina Doğan’ın eşi, tıpkı Hrant Dink cinayetinden önce olduğu gibi tehdit dolu mesajlar alıyor. Uzun bir zamandan beri ölümle tehdt edilen Erdal Doğan’ın, Ermenilerin davalarıyla ilgilendiği için tehdit edildiği öğrenildi.

Ermenistan’da bir önceki dönem milletvekili olan Aragats Akhoyan, konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Ermeni milletvekilinin eşi, Ermenilerinin haklarının korunmasına yönelik davalara bakan, benim de eş başkanı olduğum Batı Ermenileri Ulusal Kongresi ile işbirliği yapan ünlü bir avukattır ve son 100 yılda Ermenileri mülksüzleştiren, vatansızlaştiran Türkiye hükümetinin tüm hak ihlallerini gün yüzüne çıkarmıştır” şeklinde konuştu.

“ArtıGerçek” köşe yazarı İnci Hekimoğlu ise, önceki gün kaleme aldığı “Güvercin tedirginliği geri dönecek” başlıklı yazısında konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Hukukçu Erdal Doğan ölümle tehdit ediliyor. Ofisinin bulunduğu iş hanına gelen iki kişi, handa bulunanları sorguya çekip Erdal Doğan’ın işe geliş-gidiş saatlerinden, sekreterine kadar pek çok ayrıntıyı öğrenmeye çalışmışlar.

Öyle bir ‘cesaret rüzgârı’ almışlar ki arkalarına, 24 Aralık 2018’de tehdidi görünmez ellerden çıkarıp güvenlik kameralarının önünde somutlaştırmakta hiç tereddüt etmemişler. Ne yazık ki Hrant Dink cinayeti de aynı aşamalardan geçerek ve yedi düvele haber vererek gerçekleşmişti.

Söz konusu kişiler tıpkı Ogün Samast’ın yaptığı gibi, Erdal’ın internetten edindikleri fotoğrafını handa bulunanlara göstererek teşhis yapmaya çalışmışlar. Yani onlara hiç tanımadıkları bir hedefi yok etmek ya da sindirmek görevi verilmiş.
Zaten 6 yıldır çağrı üzerine koruma verilen Erdal, 24 Aralık 2018’de gerçekleşen olayı, 29 Aralık 2018’de İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü’ne bildirmiş. Kendi çabasıyla elde ettiği kamera kayıtlarıyla birlikte.

Erdal Doğan’ın doğrudan can güvenliğinin risk altında olmasının önemli nedenleri var. Örneğin üç yıl önce randevusuz bürosuna gelen ve Kastamonu Ermenilerinden olduğunu söyleyerek, “Ağabeyimin eşinden boşanma davasına sizin bakmanızı istiyoruz” diyen şahsın, tam bu günlerde yeniden ve aynı nedenlerle aramasını “Sizin Ermeni davalarına baktığınızı biliyoruz, onun için sizi tutmak istiyoruz” diye açıklaması.

Reddedilmesi üzerine de ısrar ederek bu kez, Doğan’ın eşinin davayı almasını istemiş. Söz konusu şüphelinin gerekçelerini “Ermeni” kimliği üzerine inşa etmesi ve Doğan’ın eşini de konuya karıştırması çok dikkat çekici. Erdal Doğan’ın hukukçu eşi, geçen dönem CHP’den milletvekili olan Ermeni asıllı Selina Doğan.

Doğan’ın hedef olmasında önemli davaları üstlenmesinin payı da çok büyük elbet. Hrant Dink’in ve ailesinin avukatlığını yapan Doğan, Zirve Yayınevi katliamının ve Medet Önlü cinayetinin de müdahil avukatıydı.”


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/09/TBMM-Selina-Do%C4%9Fan-Dink/145290

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın