İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Leyla Alaton’un Ayasofya Paylaşımına Antisemit Tepkiler

İş insanı Leyla Alaton’un bir grup ile Ayasofya’ya yaptığı ziyaret sırasında çektiği ve Instagram hesabından paylaştığı bale figürü fotoğrafı tepki çekti. Alaton özür dileyerek fotoğrafı silerken, sosyal medyada kendisine yönelik mesajlar içinde antisemit içerikli mesajlar da bulunuyordu.

Serdar Korucu / Avlaremoz

.

Sosyal medyada Ayasofya tartışmasını başlatan paylaşımı iş insanı Leyla Alaton Instagram hesabından 5 Ocak’ta yaptı. Alaton, “Müzede bir gece. 150 kilik bir grup halinde Saffet Emre Tonguç ile Ayasofya’yı gece dolaşmak bir ayrıcalık. İyi ki bu kadar özel bir şehirde yaşıyoruz dediğim gecelerden birini dostlarla paylaşmaca” ifadelerini kullandı.

Paylaşımı içerisindeki fotoğraflardan birinde bir bale figürünün bulunması sosyal medyada büyük tepki çekti. Tepkilerin artması üzerinde Instagram’daki paylaşımını silen Leyla Alaton, bir özür mesajı yayınladı. Kimseyi incitmek amacında olmadığını vurgulayan Alaton, fotoğrafı sadece hatıra niyetine çektiğinin altını çizdi: #ayasofya Estetik olduğunu düşündüğüm bir fotoğraf paylaştım. Hiçbir değere tehdit olabileceğini düşünemedim. Çok ama çok üzgünüm. Gerçekten, incinmiş olanlardan ÖZÜR dilerim. Kimseyi incitmek gibi bir kastım asla olamaz. Dans gösterisi mevzuu bahis değildir. Hatıra niyetine, safça çektirilmiş bir genç kızımızın fotoğrafından ibarettir.

Alaton’un özür mesajı öncesinde de, sonrasında da kendisini hedef alan sosyal medya paylaşımları  arasında antisemit içerikliler bulunuyordu.


http://www.avlaremoz.com/2019/01/08/leyla-alatonun-ayasofya-paylasimina-antisemit-tepkiler-serdar-korucu/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın