İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kurtuluş hareketinin bilinen isimlerinden Hovsep Emin Hindistan’ın 4 ünlü seyyahlar arasında yer aldı

Asya’nın en eski gazetelerinden The Daily Star 18’inci yüzyılın Ermeni kurtuluş hareketinin önde gelen isimlerinden Hovsep Emin’i oluşturduğu 4 ünlü Hindistan’lı seyyahlar listesine dahil etti.

Gazetede ünlü Ermeni’nin hayatından bazı bilgiler de yer alıyor. Hovsep Emin’in İran’da, Hamadan şehrinde Ermeni bir tüccar ailesinde dünyaya geldiğini ifade ediliyor.

Gazete onu Hindistan’lı seyyah olarak tanıtıp Londra-Kalküta çizgisinde devamlı yolculuk yaptığını dile getiriyor. Kalküta’da Ermeni cemaati aktif bir şekilde ticaretle uğraşıyordu. Makalede Hovsep Emin’in bütün dünyayı gezdikten sonra 1770 yılında Hindisan’a yerleştiğini yazılıyor.

Kendi hatıralarında Emin birçok tehlikeli yolculukları anlatmış. “Hovsep Emin’in hayatı ve maceraları” adlı kitabı ilk defa 1792 yılında Londra’da yayınlandı. Emin 1809 yılında Kalküta’da vefat etti.

Hovsep Emin Ermeni tarhinde de önemli yere sahip. 1759 yılında Ermenistan’a gelip Osmanlı İmparatorluğuna karşı Ermenilerin kurtuluş mücadelesini düzenleme girişiminde bulunmuş kendisi. Ayrıca, ‘Cumhuriyet’ anlayışını ilk defa Ermeni çerçevelerde kullananlardan biri oldu ve onun planlarına göre Ermenistan bağımsızlığına kavuştuktan sonra Cumhuriyet olmalıydı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/01/08/Ermeni-Hovsep-Emin-Hindistan/145180

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın