İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Televizyonu Luys Yayınına Noel Bayramı’nda Başladı

Bugün Ermeni Kilisesi takvimine göre Kutsal Doğuş – Noel Bayramı. Türkiye’nin ilk Ermeni televizyonu Luys TV yayın hayatına iki kiliseden özel bir yayınla başladı.

Ermeni Kilisesi takvimine göre Kutsal Doğuş – Noel Bayramı olarak kutlanan 6 Ocak’ta yayına başlayan Luys TV’nin ve Luys Medya Yönetim Kurulu Üyesi Harutyun Kural, “Doğuş bayramıyla birlikte Luys TV de doğdu” diyor.

Bugün Feriköy Surp Vartanants ve Kumkapı Meryem Ana kiliselerinden canlı yayınla ilk yayını yapan Luys TV, 30 gün içinde resmi yayınına başlayacak.

Harutyun Kural, 15 günde bir yayımlanan Luys aktüel magazin gazetesinin ardından yayına başlayan Ermeni televizyonunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söylüyor:

“Bugün bir açılış yaptık. Bundan sonra Ermenice ve Türkçe olarak HD kalitesinde, televizyonlardan dünyaya yayın yapacağız.

“Aynı zamanda cep telefonları ve tabletlerden de internetin bağlı bulunduğu tüm cihazlardan takip edilebilecek.”

TIKLAYIN – Ermeniler Neden Noel’i 6 Ocak’ta Kutlar?

Babasının hayali

“Babam Aram Kuran 35 senelik gazeteci, babamın bir projesiydi bu. Bunu Ermeni toplumu için bir açık, ihtiyaç olarak görüyordu. Biz de bu hayali gerçekleştirdik.

“Sabah 8.00’de, öğlen 12.00’de ve akşam 19.00’da üç kere olmak üzere haber bülteni yayınlayacağız. Ermenice ve Türkçe. Ulusal haberler yanında Ermeni toplumunu ilgilendiren haberler de olacak. Sanat, kültür, spor sağlık, ekonomi, siyaset gibi programlar da olacak.

“Bunun yanında tartışma programlarıyla özel canlı yayınlar da yayın akışının içinde. Bugün gibi Ermeni toplumu için özel günlerde, bayramlarda da özel yayınlar yapacağız.” (AÖ/HK)

Ayşegül Özbek

bianet çocuk haberleri editörü. Cumhuriyet’te kültür-sanat muhabirliği ve yazı işlerinde editörlük yaptı. Kurum içi iletişim ve sektör dergilerinde çalıştı. Sözlü tarih belgesellerinin yapım aşamalarında görev aldı. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu.


https://bianet.org/bianet/medya/204189-ermeni-televizyonu-luys-yayinina-noel-bayrami-nda-basladi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın