İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da haç çıkarma törenleri düzenlendi: Hz. İsa’nın doğumu ve vaftizinin 2019. yılı

Hıristiyan inancına göre Hz. İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2019. yılı, Fener Rum Patrikanesi’nde ve Üsküdar’da düzenlenen ayin ve denizden haç çıkarma törenleriyle kutlandı.

Fener Rum Patrikhanesi’nin bahçesinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi’nde gerçekleştirilen ayin, Fener Rum Patriği Bartholomeos ile Ukrayna’da yeni kurulan Birleşik Bağımsız Ortodoks Kilises’nin Başpiskoposu Metropolitan Epifaniy yönetiminde saat 08.00’de başladı.

Mumlar yakılarak duaların okunduğu ayine, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Proşenko ile eşi Marina Proşenko’nun yanı sıra Yunanistan’dan gelen turistler ile Ortodoks Rum cemaatinden çok sayıda kişi katıldı.

Bu yıl haça, Yunanistan’ın Selanik şehrinden gelen Mihail Vosnakidis ulaştı. Haçı öptükten sonra Bartholomeos’a veren Vosnakidis’e altın bir haç hediye edildi.

Haç çıkarma yarışmasını kazanan Mihail Vosnakidis
© AA / ORHAN AKKANAT
Haç çıkarma yarışmasını kazanan Mihail Vosnakidis

Üsküdar’daki Çengelköy Rum Ortodoks Aya Yorgi Kilisesi’nde Piskopos Aramisu Kassanos’un yönettiği ayinin ardından, ayine katılanlar dualar ederek haç atma töreninin yapılacağı Çengelköy İskelesi’ne geldi.

Üsküdar'da denizden haç çıkarma töreni
© AA / METİN TOKGÖZ
Üsküdar’da denizden haç çıkarma töreni

Piskopos Kassanos’un, denize attığı haçı çıkarmak için 6 kişi tekneden denize atladı. Denize atlayan Michal Şahbaz sudan çıkardığı haçı öperek Piskopos Kassanos’a verdi.

Haçı çıkarmak için denize atlayan 6 kişiye piskopos Kassanos tarafından altın haç kolye hediye edildi.

Üsküdar'da denizden haç çıkarma töreni
© AA / METİN TOKGÖZ

 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın