İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Uyarı Nöbeti

Batı Ermenistan  Hrant Dink’i katledilişinin 12. Yılında saygıyla, sevgiyle, özlemle anıyoruz.

Hrant’ın şahsında 2 milyon Ermenilere yapılan Soykırım Kurbanları için ADALET istiyoruz!

Hrant için Adalet istiyoruz! Türkiye Cumhuriyeti devletini 1894 -1923 Soykırımını tanımaya, katilleri korumaktan ve övmekten vaz geçmeye davet ediyoruz. Otokton Ermeni Halkının, kendi yurdu Batı Ermenistan’da, yaşam hakkına saygı talep ediyoruz.

Uyarı Nöbeti buluşma noktası:

Frankfurt / Hauptwache

(Kaufhof Karşısı)

Saat 15.00

Soykırım Karşıtları Derneği (SKD)

Verein der Völkermordgegner e. V. Frankfurt

Hatırlatalım ki, 29 Aralık 1917 tarihinde, Sovyet Rusya’nın Halk Meclisi Konseyi tarafından kabul edilen “Türkiye Ermenistan’ı Hakkında”ki (Batı Ermenistan) kararnameyle Ermenilerin tam bağımsızlığa kadar varabilecek kendi kaderini tayin hakkını tanıdı. Batı Ermenistan’ı ayrıca 19 Ocak 1920 tarihinde Paris Konferansında Müttefik Devletler Yüksek Konseyi de facto ve 11 Mayıs 1920 tarihindeki San-Remo Konferansı sırasında ise bağımsız ve egemen bir devlet olarak de jure tanındı.

Sınırları, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson tarafından 22 Kasım 1920, Bitlis, Van, Erzerum ve Trebizond illeri dahil, tarihinde çizilmiş olmasına rağmen, Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BMT) bunu Türkiye’nin işgali sebebiyle tanınmaktadır.

Birleşmiş Milletler Teşkilatı (BMT) bunu Türkiye’nin işgali sebebiyle tanınmaktadır.

Batı Ermenistan Devleti, Türkiye tarafından esir alındığı için “BMT” tarafından tanınmadığını zorunlu olarak hatırlatırız.

1894’ten 1923 yıllarına kadar Batı Ermenistan’ın işgal altındaki topraklarında yerli otokton Ermeni halkı üç Türk hükümetleri tarafından Soykırıma uğratıldığın da ayrıca hatırlatırız.


http://westernarmeniatv.com/tr/36775.html?fbclid=IwAR3ed4dfJg8B77yzrh0J2RepdD8ZY1fXHlOxm2a8PyJFbPB-oiVMeuawblQ

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın