İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Parajanov’un hayal dünyasına ışık tutan seçki ilk kez Türkiye’de

HABER MERKEZİ – Şiirsel sinemanın ustalarından yönetmen Sergey Parajanov’un görsel sanatlar dünyasından tüm dönemlerini bir araya getiren bir seçki, Türkiye’de ilk kez Pera Müzesi’nde sergileniyor.

Pera Müzesi, sanatçı Sergey Parajanov’un farklı malzemeler ile görsel sanatlar alanında verdiği eserleri Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşturuyor.

13 Aralık 2018 tarihinde kapılarını açan “Parajanov, Sarkis ile” isimli sergi, şiirsel sinemanın ustalarından yönetmen Parajanov’un çok yönlü ve çok kültürlü görsel sanatlar dünyasından tüm dönemlerini bir araya getiren bir seçki ile sanatçının hayal dünyasına ışık tutuyor.

Çalışmalarını Fransa’nın başkenti Paris’te sürdüren sanatçı Sarkis’in işleri ise bu sıra dışı yapıtlardan oluşan özgün sergiye farklı ve güncel bir boyut katıyor.

Parajanov’a ve onun dünyasına tutkuyla bağlı olan Sarkis, bu sergide ondan esinlenerek yarattığı ve ona adadığı işlerini yeni düzenlemelerle bir araya getiriyor.

Sarkis, neonlar, ekranlar ve çeşitli yerleştirmeler aracılığıyla Parajanov’la ilişki kuruyor, konuşuyor ve onu saygıyla selamlıyor.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’daki Sergey Parajanov Müzesi iş birliği ile hazırlanan sergiye paralel olarak derlenen bir film seçkisi de gösterime sunuluyor.

Bülent Erkmen’in tasarımıyla ortaya çıkan serginin küratörü ise Zaven Sargsyan.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Pera Müzesi’nde yer alan sergiyi 17 Mart’a dek ziyaret edebilirsiniz.


[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sI92aRR6Tcc?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Sergiyle ilgili daha fazla bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.


http://gazetekarinca.com/2019/01/parajanovun-hayal-dunyasina-isik-tutan-secki-ilk-kez-turkiyede/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın