İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Yılı Kilisede Karşıladılar

Feriköy Ermeni Apostolik Kilisesi tarafından son yıllarda geleneksel hale gelen yeni yılı kilisede ilahiler ve dualarla karşılama ayini, bu yıl da oldukça kalabalık bir halk topluluğu tarafından gerçekleştirildi. 

2018 yılının son dakikalarında Feriköy Surp Vartanants Ermeni Apostolik Kilisesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişi, kilise ruhanisi Başrahip Tatul Anuşyan tarafından yönetilen ayinde, ilahiler söyleyerek ve dualara ederek kilise çanlarının eşliğinde 2019 yılını ruhsal bir sevinç ve coşkuyla karşıladı. 

Ayine Rahip Zadik Babikyan, Kıdemli Peder Kevork Çınaryan, Diyakos Armenak Kazancıyan’ın yanı sıra okuyucular, Feriköy Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Manuk Öğer, yöneticilerden Garo Hamamcıyan, Nurhan Palakoğlu da eşlik etti.

Yaklaşık 20 dakika süren kısa ayin sonrasında Ermeni toplumunun geleneklerinde yer alan bereketin simgesi Nar meyvesi Başrahip Tatul Anuşyan tarafından kutsanarak vaazı sonrasında tüm inançlılara dağıtıldı. 

Tanrı’dan önümüzdeki yıllarda daha artarak bu geleneği sürdürmeyi ve imanla, sağlıkla dolu yeni yıl dileyen Anuşyan ve diğer Ruhaniler, kiliseden ayrıldılar. Daha sonra kilise yöneticileri tarafından ruhanilerle yeni yıl çöreği kesilip tebrikler kabul edildi. Yeni yılı kilisede karşılamayı tercih eden kalabalık halk, huzurlu ve sevinç dolu olarak kiliseden ayrılırken birbirlerine önümüzdeki yıl da nasip olmasını temenni ettiler.

http://haber.sat7turk.com/yeni-yili-kilisede-karsiladilar/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın