İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kumkapı Surp Harutyun Kilisesi’nde 2019’un İlk Ayini Yapıldı

2018 yılını uğurlayıp 2019 yılına geçtiğimiz ilk gün, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi tarafından ananevi olarak yapılan 01 Ocak kutsal sunu ayinleri, Ruhanisi bulunan tüm kiliselerde gerçekleştirildi. 

Bu kiliselerden Kumkapı Surp Harutyun Kilisesi’ndeki ayine Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhani Kurul Başkanı Episkopos Sahak Maşalyan riyaset ederken, Kutsal Sunu’yu Rahip Mağakya Beskizyan sundu. Kilisenin Diyakos ve Mugannileri (Okuyucu-Tbir), Varvaryan Korosu ile kalabalık bir halk topluluğu da dualar ve ilahilerle törene eşlik ettiler.

1 Ocak sabahı saat 11:00 de başlayan ayinde kilisenin tamamen dolu oluşu dikkat çekerken yılın ilk vaazını veren Episkopos Sahak Maşalyan, yeni yılda tüm dünya vatandaşlarına sevgi, dostluk, kardeşlik, dayanışma, barış mesajları verdi. 

2019 yılını kapsayan gönül sözünde ise, “Yüzünüzü güneşe dönerseniz tüm gölgeler arkanızda kalır” dedi. Açıklamasında ise, “Güneş burada Tanrı’yı ifade eder, sadece güneşe bakarsanız sizler Tanrı’ya dönersiniz, her konuda sıkıntıları, sorunları, dedikoduları arkanızda bırakıp Tanrı’ya doğru yürümüş, O’nun yolunda ilerlemiş olursunuz” diyerek sözünü noktaladı.

Daha sonra tüm dünya Ermenilerinin geleneği olarak nar kutsanırken, bir yandan da Ermeni Katolikosu II. Karekin için de dualar edildi. Ardından kutsanmış narlar halka dağıtıldı. Ayin sonrası Episkopos Maşalyan tüm katılımcılarla teker teker kucaklaşıp yeni yıllarını kutlayarak bereket ve esenlikler diledi.

http://haber.sat7turk.com/kumkapi-surp-harutyun-kilisesinde-2019un-ilk-ayini-yapildi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın