İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Trump’ı Hitler’e benzetmek Holokost’u inkar etmektir”

Amerika’nın ünlü avukatlarından ve Harvard Üniversitesi Profesörü Alan Dershowitz salı günü Fox Televizyonunda çıktığı programda, Trump’ı Hitler’e benzetenlerin hukuksal olarak Holokost’u inkar edenler olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

The Fox News kanalının sabah saatlerinde  sunduğu  Fox&Friends  programının konusu ABD’de halkın Holokost konusunda neler bilip bilmediği idi. Program sunucularından Rachel Campos-Duffy, “Bazı medya kanalları Başkan Donald Trump’ı Hitler’e benzetecek kadar korkunç ve asılsız benzetmeler yapıyor, hatta  Başkan Trump’ın ülkeyi bölmek için  Hitler’in kitabında bahsettiği yöntemleri bile kullandığını iddia edecek kadar karanlık söylemler var medyada” şeklinde konuşunca, ünlü hukukçu  Dershowitz araya girdi ve şunları belirtti: “Herkesi Hitler’e ve  her trajediyi Holokost’a benzetmek  kolay oldu bugünlerde. Gazze’den roket atılıyor, İsrail kendini savunma hakkını kullanıyor Nazi diyorlar…” 

Harvard  Hukuk Fakültesi Profesörü  şöyle devam ediyor: “Trump veya başka bir  şahsiyeti Hitler’e benzetmek Holokost’u inkar etmek demektir, çünkü aynı cümleden, savaşta hiçbir zaman gaz odaları, Auschwitz olmadı, 6 milyonu öldürmek için önceden plan da yapılmadı manası da çıkmakta. Bu açıkça Holokost’ta olanları görmezden gelmek, inkar etmektir.”


http://www.salom.com.tr//haber-109185-trumpi_hitlere_benzetmek_holokostu_inkar_etmektir.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın