İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Diyarbakır Barosu’na soruşturma açıldı

Yapılan basın açıklamaları nedeniyle Diyarbakır Barosu’na soruşturma açıldı.

Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) yapılan şikâyet üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Adalet Bakanlığı, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Yönetim Kurulu üyeleri Mahsum Batı, Nurşin Uysal, Cihan Ülsen, Sertaç Buluttekin, Muhammet Neşet Girasun, Serhat Eren, İmran Gökdere, Velat Alan, Ahmet Dağ ve Nahit Eren hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

Soruşturma, 2016 ve 2018’de Baro tarafından “Ermeni tehciri”, HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir’in Mecliste “Kürdistan” kelimesini kullanması nedeniyle para cezasına çarptırılmasına ilişkin yapılan açıklamalara açıldı.

BARO GERİ ADIMA ATMAZ
Hakkında soruşturma başlatılan eski Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Eren, açılan soruşturmayı Mezopotamya Ajansı’na (MA) değerlendirdi.

Diyarbakır Barosu’nun bölgede yaşanan hak ihlallerine karşı bir duruş sergilediğini vurgulayan Eren, “Diyarbakır Barosu’nun duruşu nettir. Her zaman kimden gelirse gelsin Diyarbakır Barosu ağır hak ihlallerine karşı bir duruş sergiledi. Bu nedenle ağır bedeller ödedi Diyarbakır Barosu. Baro başkanını bu uğurda kaybeden bir barodur. Bu duruşundan hiçbir zaman taviz vermez. Bu tür soruşturmalarla Diyarbakır Barosu hiçbir zaman geri adım da atmaz, hak ihlallerine karşı gereken her türlü mücadeleyi sürdürecektir” diye konuştu.

Haklarında diğer bir suçlamanın Ermeni tehcirinin yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan’da, tehcire ilişkin yaptıkları açıklamada, Ermeni halkının yaşadığı acıları paylaştıklarına dair ifadeleri olduğunu kaydeden Eren, “vahim” olarak nitelediği bir diğer soruşturma konusunun ise, 2017’de Hakkari’de gerçekleşen SİHA saldırısına ilişkin tartışma olduğunu aktardı.


https://www.birgun.net/haber-detay/diyarbakir-barosuna-sorusturma-acildi.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın