İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Genel Vekili’nin Yeni Yıl Mesajı

Sevgili halkımız,

İşte zaman yaklaştı ve birkaç saatten 2018 yılını tarihe teslim edip, yeni umutlarla yeni yılı, 2019 yılını karşılayacağız. Bu, realistler için sadece bir tarih değişimi, birçokları için ise yanılsamadır.

Bu yanılsama her yılsonunda bizi umutsuzluğa sevk eder ve bizim geleceğe dair umudumuzu kaybetmemize neden olur.

Yılsonunun eşiğinde, giden yılın izlenimlerini hafızalarımızda canlanması fikri bize deneyimlerden geçmeye sevk eder. Düşüncelerimiz çoğunlukla çözülemez ve tam o sırada sanki kalbimizin derinliklerinde, Baba’nın bilgeliği olan Mesih bizi hayat veren ve sağlamlaştıran sözleriyle aydınlatır: “Efendi geldiği zaman, beklemekte bulacağı o hizmetçilere ne mutlu!”

Birden çağrımızı hatırlar ve gidişatımızı gözden geçiririz. Eğer bilinçsizlik yolunda ilerlemeye devam edersek, gelecek yıl hiçbir şey değişmeyecek.

Mesih bize, insanlık çağrımızın hizmet etmek olduğunu ve bir gün bu hizmetimizin hesabını vereceğimizi hatırlatıyor. Hizmet etme boyunduruğunun tatlılığı, onun ağırlığından çok daha fazladır. Hizmet etmek, en azından Hristiyan bakış açısıyla saygıdeğerdir. Lakin bizim dümenimiz daima hizmet gönüllüsü olmamızdır.

Diğer yandan, düşünürken, geçen yıl süresince ne hatalar yapmış olduğumuzu anlarız. Bunun nedeni istemli olarak uyumamızdır. Oysa tanrısal emir açıktır: “Beklemekte olmak”.

O halde, gelecek yılın nasıl bir niteliğe sahip olacağına biz karar veririz. İnsani ihtirasların ürünü olan acıları ve üzüntüleri bir yıla mal etmeye hakkımız yok. Seçimlerimiz ve gidişatımız geleceği şekillendirir. Çünkü insanı zayıflığımız ve inancımızdaki sorunlar bizim hizmet etmemize ve uyanık kalmamıza engel olurlar.

Önümüzdeki 2019 yılı cemaat üyelerimiz ve kurumlarımız için uyanış ve çalışma yılı olmalıdır. Uyuşukluktan silkinip, hizmet aşkıyla çalışmamız gerekmektedir. Böylece iyilik ve uyanış cemaatimizin hayatında yer bulacaktır.

Dileğimiz ve duamız 2019 yılını iyiliklerle taçlanmış bir yıla çevirmemiz yönündedir.

İyiliksever Tanrımız cemaatimiz üyelerinin kalplerini göksel lütuflarıyla doldursun, bizleri yeni insanlar olmaya hazırlasın. Yeni yıl coşkusu cemaatimiz hayatında daim olsun. Halkımızın gündoğumu için yeni ufuklar açılsın.

KUTLU BİR YENİ YIL VE MUTLULUKLAR!

BAŞEPİSKOPOS ARAM

PATRİK GENEL VEKİLİ


http://www.turkiyeermenileripatrikligi.org/site/patrik-genel-vekilinin-yeni-yil-mesaji/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın