İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erbil’den Irak Müftüsü’ne ‘Noel haramdır’ cevabı

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı, “Noelkutlamak haramdır” diyen Irak Müftüsü’ne sert tepki göstererek, “Bu yanlış düşünce IŞİD’in hakim kıldığı düşünceyle bağdaşıyor” açıklamasında bulundu.

Irak Müftüsü Mehdi el-Sumeydeyi’nin “Müslümanların yeni yıl ve Noelkutlamalarına katılması haramdır” şeklindeki fetvasına Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan cevap geldi. 

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Her yıl dünyanın bir  çok yerinde İsa peygamberin (Allah’ın selamı üzerine olsun) doğum günü kutlanıyor ve insanlar yeni yılı karşılamaya hazırlanıyor. Buna karşı her yıl orada burada bu etkinliğe karşı uygun olmayan sesler yükseliyor. İsa Mesih’in inancına, birlikte yaşam ve ötekini kabul etme gibi ulvi ilkelerinden bahsedeceklerine, Hristiyan vatandaşlara saldırmayı, yaralayıcı kelimeler kullanmayı tercih ediyorlar ki bu da kusal İslam inancına aykırıdır” denildi.   

Irak Müftüsü Mehdi el-Sumeydeyi’nin açıklamalarının “İslam aklı ve ahlakına ters” olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi Diyanet İşleri Bakanlığı olarak, vahşi IŞİD grubunun düşünceleri ile bağdaşan bu tür yanlış düşünceleri kabul etmediğimizi belirtiyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, topluma zarar veren bu tür fetvaların bir daha verilmemesi gerektiği belirtilerek Müftü hakkında hukuki işlem yapılması gerektiği vurgulandı. 


http://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/301220181

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın