İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İSA MESİH’İN DOĞUŞU YORTUSU VESİLESİYLE ZİYARETLER

İsa Mesih’in doğuşu yortusu vesilesiyle 25 Aralık 2018, Salı günü İstanbul’da bulunan kardeş Kilise önderlerine ziyaretlerde bulunuldu.

 

Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Ruhani Meclis Başkanı Episkopos Sahak Maşalıyan ve Rahip Mağakya Beskisizyan refakatinde Fener Rum Patriği Kadasetli Bartolomeos I. Hazretleri’ni ziyaret ederek hem Patrik Hazretleri’nin hem de Rum Cemaati’nin Doğuş Yortusu’nu kutladı.

HUNATS

Heyet, daha sonra, İstanbul Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Önderi Başepiskopos Levon Zekiyan’a bir ziyarette bulunarak Doğuş Yortusu’nu kutladı. Kabulde Başrahip Hagopos Çopuryan ve Başrahip Apraham Fıratyan, ayrıca Ermeni Katolik Cemaati’nden yöneticiler de hazır bulundular.

HAY KATOLIK

Daha sonra Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Sayın Yusuf Çetin’i de ziyaret ederek kendilerini kutladılar.

ASORVOTS

Kardeş Kilise Önderleri’nin ortak dileği, Türkiye’de ve komşu ülkelerde barışın yer bulmasıydı. Hepsi de dünya barışı için dua ettiklerini belirttiler.

Beyoğlu Kiliseleri Vaizi, Üstrahip Yeğişe Uçkunyan Keldani Cemaati Patrik Vekili Mons. Fransua Yakan’ı ziyaret ederek Patrikliğimiz adına kendisini kutladı.

Başrahip Zakeos Ohanyan İstanbul Latin Katolik Cemaati ruhani önderi, Episkopos Ruben Gonzales’e bir ziyarette bulunarak Doğuş Yortusu’nu kutladı.

HAYR ZAKEOS LATIN KATOLIK 2018

Başrahip Tatul Anuşyan Süryani Katolik Patrik Vekili Mons. Orhan Çanlı’yı ziyaret etti.

24 Aralık 2018, Pazartesi akşam, Başrahip Tatul Anuşyan Beyoğlu St. Antoine Katin Katolik Kilisesi’nde icra edilen ayine ve Doğuş Yortusu kutlamalarına katıldı. Peder Şirvan Mürzyan ise Taksim S. Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi’ndeki ayine katıldı.

IMG-20181225-WA0007


http://www.turkiyeermenileripatrikligi.org/site/isa-mesihin-dogusu-yortusu-vesilesiyle-ziyaretler/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın