İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Azerbaycan, milyonlar karşılığına aldığı silahları Bakü müzesinde saklayacak değil”

Artsakh (Dağlık Karabağ) Parlamentosu Başkan Yadımcısı Vahram Balayan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memedyarov’un Karabağ açıklamasını yorumladı.

Memedyarov, Bakü’nün Artsakh Ermenilerinin güvenliğini ve onların özerklik hakkını sağlamaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Balayan, “Artsakh hareketinin başlangıç döneminde Azerbaycan, Artsakh’ın güvenliği konusunda dikkat çekici açıklamalar yapmaya çalışıyordu, Artsakh’ta maddi açıdan kalkınma sağlayabileceğini iddia ediyordu. Ancak Artsakh Ermenileri karşı çıkınca Azerbaycan kaba bir tutum benimseyerek savaşı seçti.

Ateşkesten sonra da yine sert bir tutum sergileyerek sınırda gerginlik yarattı. Nisan savaşı sırasında da yaşlıları öldürmek, askerlerin kafalarını kesmek gibi kaba davranışlar sergıledi. Son aylarda ise Ermenistan Cumhuriyeti’nde hükümet değiştiğinden sonra “iyi dayı” kılıfına girdiler”, şeklinde konuştu.

Balayan, Azerbaycan tarafından son dönemde yapılan açıklamaların, Ermenistan Dışişleri Bakanı ile mutabakata varıldığına dair yorumların, hem Ermenilere, hem dünyaya karşı bir oyun olduğunu ve Azerbaycan’ın hiç de sanıldığı gibi kötü olmadığına inandırmak hedefinde olduğunu vurguladı.

Bu konuda çok dikkatli olmak gerektiğini vurgulayan Başkan Yardımcısı, Azerbaycan’ın, Artsakh’ı zorla kendine ekleme hedefinden vazgeçmeyeceğine dikkat çekti.

“İştahın yerken açıldığını biliyoruz. Onların hedefi sadece Artsakh Cumhuriyeti değil, Yerevan ve Sevan’dan da bahsediliyor. Bunları her zaman dile getirmeliyiz. Onların hedeflerinin değişip değişmediğini, ne teklif ettiklerini sormak lazım.”

Azerbaycan’ın, Ermenistan veya Artsakh hükümeti tarafından sert bir tepki alıncaya kadar oyuna devam edeceğini söyleyen Balayan, “Nihayetinde milyalar karşılığına aldıkları silahları Bakü müzesinde saklayacak değiller. O silahlardan bir gün ateş açılacak, onlar buna hep hazırlanıyor” dedi.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/26/Azerbaycan-Karaba%C4%9F/144897

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın