İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Şuurlu Öğretmenler Derneği’, Noel Baba’ya savaş açtı

Kendilerine ‘Şuurlu Öğretmenler’ adını veren dernek üyeleri yeni yıl kutlamalarına karşı çıkarak okullarda yapılacak yeni yıl kutlamalarını ‘masum olaylar’ olarak görmeyeceklerini açıkladı.

 

Yeni yıl kutlamalarını gösterdiği tepkiyle varlığından haberdar olduğumuz ‘Şuurlu Öğretmenler Derneği’ (ÖĞ-DER), yılbaşı kutlamaları adıyla düzenlenen eğlenceleri ‘çılgınlık’, yapılan hazırlıkları ve gösterilecek programları da ‘toplumun tarihi ve kültürel dokularıyla oynamak’ olarak tanımladı.

Şuurlu Öğretmenler Derneği’ (ÖĞ-DER) Samsun Şube Başkanı Hasan Keser tarafımdan yapılan açıklamada, medyada yılbaşı bahanesiyle yoğun olarak ‘içki’, ‘kumar’, ‘Noel reklamı’ gösterildiği, AVM’lerin de Noel baba maskotları ile müşterilerine yeni kültürü aşılama yarışında olduğu iddiasında bulunuldu:

‘TOPLUMA ‘NOEL BABA’YI DAYATIYORLAR’

“Yeni yılın bahanesiyle insanlarımız batı taklitçiliğinin ve sömürünün malzemesi yapılmaya çalışılmaktadır. Yılbaşı bahanesiyle medyada yoğun bir şekilde Noel, yılbaşı kutlaması adı altında içki, kumar, Noel reklamı görüyoruz. Ahlaktan ve değerden yoksun batı eğitiminin ülkemize ve gençliğimize faydalı olamayacağı bilinmelidir. Tarihi ve ilmi birikimimiz eğitime yansıtılmalıdır. Okullarda ve üniversitelerde parti, gece kutlaması adı altında öğrenciler gayr-ı ahlaki bir rezilliğe itiliyor. Ülkemizde ve şehrimizde Noel çılgınlığına kayıtsız kalmayan alışveriş merkezleri kapılarına ve vitrinlerine koydurduğu Noel baba maskotları ile müşterilerine yeni kültürü aşılama yarışındalar. Tanınmış sanatçılara kırmızı Noel baba kıyafeti giydirilerek, marketlerde hindi, çam reklamları yapılarak, okullarda yılbaşı rezaletleri organize edilerek kültürel değişime kapı aralanıyor. Bizim kültürümüzle hiçbir alakası olmayan Noel baba figürü topluma bilinçli olarak dayatılmaya çalışılıyor.”


Şuurlu Öğretmen Derneği (ÖĞDER)Samsun Şube Başkanı Hasan Keser

‘ÇOCUKLAR ARTIK NASRETTİN HOCA’YI DEĞİL NOEL BABAYI KONUŞUYOR’

Noel Baba ritüelini eleştiren Şuurlu Öğretmenler’den Hasan Keser, toplumda ‘Noel Baba’nın kendisine inanmayanlara hediye bırakmayacak’ inanışının konuşulduğunu iddia ederek bumlara izin vermeyeceklerini söyledi:

“Toplumumuzda kültürel tahribata, kimlik bunalımına yol açtığı ve yeni yetişen gençlerimizi kendi öz değerlerinden ve geleneklerinden koparıp Batı kültürünü empoze ettiği, çocuk ve gençlerimizin Nasrettin Hoca’yı değil Noel Baba’yı konuştuğu, Noel Baba’nın kendisine inanmayanlara hediye bırakmayacağı saçmalıkları almış başını gidiyorken, kırtasiyelerde ve diğer alışveriş merkezlerinde Noel Baba oyuncakları su gibi satılır hale gelmişken ve hatta bazı okullarda yılbaşı kutlamaları hazırlıkları yapılırken ÖĞ-DER- Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak bunlara gözümüzü kapatmamız, bunları masum olaylar olarak görmemiz mümkün değildir.” (HABER MERKEZİ)


https://www.artigercek.com/haberler/suurlu-ogretmenler-dernegi-noel-baba-ya-savas-acti?t

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın