İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karabağ Cumhurbaşkanı Basın Sekreteri: Azerbaycan’ın hayal ettiği senaryosuyla Ramil Safarov Karabağ’da vali olarak atanacak

Artsakh (Karabağ) Cumhurbaşkanı Basın Sekreteri Davit Babayan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mamedyarov’un son açıklamalarına değinerek “Bu açıklamalardan resmi Bakü’nün Azerbaycan-Karabağ çatışmasının normalleşme müzakerelerinde ilerlemeye hazır olmadığını anlaşılıyor” düşüncesini dile getirdi.

Ona göre Mamedyarov’un açıklamaları Azerbaycan’ın yapıcı olmayan tutumunu bir kez daha belli ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanı büyük taviz olarak Dağlık Karabağ’ın güvenliğinin ve özerkliğinin sağlanması öne sürüyor. Babayan ise bu açıklamasının bir saygısızlık olduğunu ifade ederek “Biz şimdi güvenlikten ve özerklikten mahrum muyuz ki?” diye sordu.

Azerbaycan’ın teklif ettiği senaryosuyla sonraki adım Ramil Safarov’un Karabağ’da vali olarak atanmasıdır diye espiri yapan Babayan o zaman artık “fiziksel güvenliği sağlamak açısından hiç bir eksik kalmaz” dedi.

Artsakh Cumhurbaşkanı Basın Sekreteri Mamedyarov’un açıklamalarıyla ilgili yorumunu “Maalesef, Azerbaycan kendi hayallerinden vazgeçemiyor ve aynı şekilde devam ediyor. Onun asıl amaçları hiç değişmedi” sözleriyle tamamladı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/26/Karaba%C4%9F-Azerbaycan-Mamedyarov/144856

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın