İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Samsun’da Hristiyanlar Noel’i kutladı

Samsun Protestan Kilisesi, 23 Aralık Pazar günü Karadeniz Bölgesi’ndeki Protestan Hristiyanların katılımı ile Noel’i kutladı

Noel kutlamasında konuşan Samsun Protestan Kilisesi Pastörü Orhan Pıçaklar, Türkiye’ye ve tüm dünyaya barışın, huzurun ve esenliğin gelmesi için insanları dua etmeye davet etti.

NOEL, HZ. İSA’NIN DOĞUMUDUR

Hz. İsa’nın doğum günü olarak kutlanan Noel’in bilmeyen insanlar için 31 Aralık olarak düşünüldüğünü belirten Pıçaklar, “Aslında 31 Aralık Miladi takvime göre bir yılın geride bırakılması (31 Aralık) ve yeni bir yılın başlamasının (1 Ocak) kutlanmasıdır. Bu tarihin Hristiyanlarla bir ilgisi yoktur. Noel, Müslüman kardeşlerimizin de kabul edip saydığı Hz. İsa’nın doğum günüdür. Bu doğumun tüm dünyaya huzur ve esenlik getirmesi için dua ediyoruz” dedi.

DEVLETİMİZ KUCAK AÇTI

Pıçaklar, “Bu Noel kutlaması bizim için ayrıca önemlidir. Devletimizin kucak açtığı Hristiyan Iraklı ve İranlı insanlar, yine Türkiye’yi kendilerine vatan bilmiş yabancı uluslardan oluşan insanlar ve okumak için ülkemize gelen Afrikalı Hristiyanların buluşup hep birlikte ilahiler ve dualar ettiği bir zaman olmuştur. Bu ülkemizin büyüklüğünü gösterir. İnsanlar gönül rahatlığıyla ile ibadet yapmışlardır. Bu insanlar da devletlerine ve yöneticilere bağlılığını göstererek, ülkemize bereket gelmesi ve daha da zengin ve mutlu bir ülke olması için, yöneticilerimizin sağlıkla ve huzurla bizi yönetmesi için dua etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Yasir BABA


http://www.habergazetesi.com.tr/haber/5409873/cep-telefonu-kullanicilari-soguk-havalara-dikkat

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın