İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’nın Azerbaycan Büyükelçisi “Karabağ normalleşme sürecine destek vermeye devam edeceğiz”

Rusya’nın Azerbaycan Büyükelçisi Mihayil Boçarnikov, Rusya’nın, Dağlık Karabağ çatışmasının çözüm sürecine destek vermeye devam edeceğini duyurdu. Büyükelçi, Karabağ normalleşme müzakerelerine temkinli bir iyimserlikle baktığını da ilave etti.

Bakü’de yapılan bir basın toplantısında konuşan Boçarnikov, “Müzakere süreci için olumlu bir ortamın oluşturulduğu konusunda ölçülü iyimserim. Geçen yılın verimsiz olmadığı kanaatindeyim” yorumunu yaptı.

2018’de çatışma taraflarının, Azerbaycan ile Ermenistan Dışişleri Bakanlarının bir araya geldiğini hatırlatan Büyükelçi, “Sayın Mamedyarov’un da bildirdiği gibi Ocak 2019’da iki bakanın görüşmesi planlanıyor. Rusya, bu gelişmeleri olumlu karşılıyor. Bu ortamın geliştirilmesine destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Daha önce gazetecilere konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan’ın, Petersburg ve Viyana anlaşmalarını baştan beri reddettiğini, hatta böyle anlaşmaların hiç mevcut olmadığını iddia ettiğini hatırlatmıştı.

Halbuki Mayıs 2016’da Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temas hattında olay izleme ve araştırıma mekanizmasının uygulanması konusunda mutabakata varmıştı.


https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/24/Rusya-Azerbaycan-B%C3%BCy%C3%BCke%C3%A7i-Karaba%C4%9F/144707

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın