İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Manoyan: “ABD’nin Suriye’den çekilmesinin ardından Türkiye, Ermenilerin yaşadığı bölgelere girebilir”

Suriye’nin kuzey doğusunda birkaç bin Ermeni yaşıyor. Ermeni Davası Konseyi, buradaki Ermeni nüfusun güvenliği için endişeli.

24 Aralık’ta yapılan bir basın toplantısında konuya değinen Ermeni Devrimci Federasyonu’nın “Ermeni Davası ve Siyasi Meseleler Ofisi” Başkanı Kiro Manoyan, ABD güçlerinin Suriye’den çekilmesinin, Türkiye’nin Suriye’de Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere girebeleceği açısından tehlikeli olduğunu ifade etti.

Manoyan, “Amerikan birliklerinin çekilmesinin ardından Türkiye, Kürtlerin kontrolünde bulunan ve tamamen Ermenilerin yaşadığı Suriye bölgelerine girebilir” yorumunu yaptı.

Suriye’nin kuzey doğusunda ve özellikle Kamışlı şehrinde Ermeni nüfus sayısı birkaç bine ulaşıyor. Manoyan, Suriye’den çeklmesine dair ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın kararının, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmenin ardından verildiğine dikkat çekerek, “Orada Ermenilerin yaşadığı için bu durum doğal olarak bizi endişelendiriyor. İkinci bir husus da var; bu bölge, aslında sınırımızdan o kadar da uzak değil, sadece 300-350 kilometre uzaklığındadır” yorumunu yaptı.

Hatırlanacağı üzere 19 Aralıkta Donald Trump, Suriye’de İŞİD’e karşı zafer kutladıklarını açıkladı, daha sonra da ABD kuvvetlerinin Suriye’nin kuzey doğu bölgesinden çekileceği duyuruldu.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/24/Ermeni-Suriye-ABD-Türkiye/144722

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın