İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Francis söz verdi: Cinsel istismar suçlamalarının üzeri kapatılmayacak, kim olursa olsun üzerine gidilecek

Roma Katolik Kilisesi’nin, bundan sonra kilise ve din adamlarına yönelen cinsel istismar suçlamalarını çok daha derinlemesine inceleyeceğinin sözünü veren Papa Francis, “Kilise, artık bu iğrenç suçları işleyen kim olursa olsun bu kişileri adaletin önüne getirme konusunda gerekli çabayı göstermemezlik yapmayacaktır” açıklamasında bulundu.

İstismarcı din görevlilerini polise teslim olmaya çağıran Papa Francis, Katolik Kilisesi’nin bir daha hiçbir cinsel istismar vakasında ciddiye almamazlık ve özensiz bir incelenme yapılmayacağına dair söz verdi.

Vatikan Divanı’ndaki yıllık konuşmasında Papa, “Kilise bundan sonra hiçbir vakanın üstünü örtmenin yolunu aramayacak veya ciddiye almamazlık yapmayacak” açıklamasında bulundu.

Papa, “Kilise, artık bu iğrenç suçları işleyen kim olursa olsun bu kişileri adaletin önüne getirme konusunda gerekli çabayı göstermemezlik yapmayacaktır” dedi.

Papa, geçen Çarşamba günü hakkında ortaya çıkan cinsel istismar iddiaları sonrasında istifa eden yardımcı piskopos Aleksander Salazar’ın istifasını kabul etmişti.

‘SORUŞTURULMALARIN GEÇMİŞTE İSTENİLDİĞİ GİBİ YÜRÜLMEMESİ İNKAR EDİLEMEZ’

Geçmişte yaşanan cinsel istismar vakalarına da değinen Papa Francis, “Geçmişte bazılarının, sorumsuzluk, inançsızlık, eğitimsizlik, tecrübesizlik ya da manevi ve insani öngörüsüzlükten ötürü birçok cinsel istismar vakasının ciddiye alınmadan ve özensiz bir şekilde yürütüldüğü inkar edilemez” itirafında bulundu.

‘DİNE SIĞININ VE İHALİ ADALET İÇİN HAZIRLANIN’

Papazlar da dahil olmak üzere çocuk istismarı suçunu işleyen herkesin adalete teslim olması yönündeki çağrısını yineleyen Papa Francis, “Reşit olmayan birini istismar edenlere söyleyebileceğim şey, dine sığının, adalete güvenin ve ilahi adalet için hazırlanın” açıklamasında bulundu.


https://tr.sputniknews.com/avrupa/201812211036747932-vatikan-papa-cinsel-istismar/?fbclid=IwAR2nWGIU0DghULvudzs8X3zd9_KPY3NaCWxNzRqhG2JFGHjkFqhw5pOOmYA

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın