İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çıkarsanız DEAŞ’ı salarız

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

ABD’nin Suriye’deki tüm askerlerini çekme kararı terör örgütünü tepeden tırnağa sarstı. DEAŞ’la mücadele ettiğini iddia eden örgüt 1000’den fazla teröristi serbest bırakmakla tehdit etti.
Osman Nuri CERİT

ABD’nin tüm askerleriyle aniden Suriye’den çekilme kararı büyük destekçisi ve hamisi tarafından korunup kollanan terör örgütü PYD/YPG’de büyük panik ve korku yarattı. Kararın ardından peş peşe açıklamalar yapan YPG ve tabela yapılanması sözde Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD’nin Suriye’deki askerlerini çekmesini “ihanet” olarak değerlendirdiler.

ARKADAN HANÇERLENDİK

Terör örgütünün medya hesaplarından paylaşılan açıklamalarda, ABD’ye yönelik “sırtımızdan hançerlendik”, “aldatıldık”, “ihanete uğradık” ifadeleri de yer aldı. Terör örgütü PYD, köşeye her sıkıştığında masaya koyduğu “DEAŞ” kartını da bir kez daha kullandı. YPG, Türkiye tarafından kendilerine karşı bir operasyon başlarsa hapishanedeki 1100 terörist ile 2080 kadın ve çocuğu bırakacak. Açıklamalarda DEAŞ’a karşı verilen mücadelenin duracağı, şiddetin bütün Suriye’yi saracağı tehditleri de dillendirildi.

KORKUYORUZ GİTMEYİN

Sputnik’e konuşan PYD Yöneticisi Fethi Mıhemed, karar nedeniyle insanların çok korktuklarını belirterek “ABD daha önce bize demişti Suriye’de en az 10 yıl daha kalacağız. Biz de planlarımızı ona göre yapmıştık. Eğer ABD askerini çekerse, Türkiye bize hemen operasyon yapar. Yoğun bir kaygı var. Çekilmemeleri için yoğun görüşmeler halindeyiz” dedi.

ARTIK HAVA SALDIRISI YOK

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ayrıntıları netleşiyor. Reuters’a konuşan Amerikalı yetkililer, “Trump’ın Suriye’den çekilme talimatı aynızamanda bu ülkede DEAŞ’a karşı hava savaşına da son verecek” dedi.

ERMENİ DİASPORASINDAN İĞRENÇ TWEET

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi isimli aşırı milliyetçi Ermeni örgütü ANCA, resmi twitter hesabından iğrenç bir paylaşımda bulundu. Atılan tweette “Eğer ABD gerçekten Suriye’den çekilirse Türkiye orada kadın-erkek, asker-sivil ayrımı yapmadan herkesi katleder” ifadeleri kullanıldı.


https://www.aksam.com.tr/siyaset/cikarsaniz-deasi-salariz/haber-805492

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın