İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD Kongre üyeleri Pompeo’ya, Ermenistan-ABD ilişkilerinin geliştirmesini talep eden mektup yazdı

ABD Kongresinin Ermeni Meselelerinden sorumlu komisyonu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya yazdıkları açık mektupta Ermeni-Amerikan ikili ilişkileri ve çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilme çağrısında bulundu.

Amerika Ermenistan Ulusal Komitesi’nin (ANCA) bildirdiğine göre, ABD Dışişleri Bakanlığına yönelik açık mektubun altına Kongre üyeleri Jackie Speier, Dave Trott, Frank Pallone, David Valadao, Adam Schiff, ve Gus Bilirakis imzalarını attı.
 

Kongre üyeleri, Ermeni-Amerikan hükümetler arası ekonomi komisyonunun, Ermeni ve Amerikan halkları arasındaki dostluğa dayalı ikili işbirliğinin geliştirilmesinin yanı sıra ortak çıkarlar, ortak değerler gibi konuların tartışıldığı, stratejik diyaloğun sürdürülmesi için bir platform olarak kullanma çağrısında bulundu.

Mektupta, 9 Aralık’ta yapılan özgür ve adil parlamento seçimleri ile onaylandığı siyasi değişmelerden sonra, Ermenistan’ın diğer eski Sovyet Cumhuriyetlerini eskide bırakan bir demokrasi modeli seçtiğini belirtiliyor.

Mektupta “Ermenistan’daki demokrasiyi güçlendirmek ve siyasi, ekonomik, askeri ile kültürel alanlarda ikili ilişkiler düzeyini yeni bir açamaya yükseltme zamanıdır” söylendi.

https://www.ermenihaber.am/tr/news/2018/12/19/ABD-Kongre-Ermenistan/144446

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın