İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aziz Antuan Bazilikası Noel’e Hazır

“Noel’e Hazırlık Devresi” kapsamında, Aziz Antuan Latin Katolik Bazilikası’nda İsa Mesih’in doğumunu anlatan birçok maket hazırlandı.

Başpeder Iosif (Yusuf) Robu, Rahip Andrzej Dylewski ve bazilika görevlilerinden Gürkan Gül tarafından yapımı tamamlanan süslemeler ve maketler gelen ziyaretçilerin şimdiden ilgisini çekmeye başladı.

Aziz Antuan Bazilikası’nın bahçe girişine devasa bir Noel ağacı ve Mesih İsa’nın doğumunu tasvir etmesi amacıyla Aziz Yusuf, Meryem Ana ve Mesih İsa’nın kendisinin yer aldığı maketler hazırlandı.

Bahçe Girişinde yer alan bu maketler ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmesine ek olarak birçok fotoğraf karesine de çok güzel bir arka plan oldu.

Bazilikanın iç kısmında yer alan ve sunağın (altar) sol kısmına dizayn edilen devasa boyutta ki makette ise Kutsal Kitap’ta geçen Mesih İsa’nın doğumuyla ilgili her şey tasvir ediliyor.

Ayrıca sunağın çevresine kurulan Noel ağaçları da Aziz Antuan Bazilikası’nda Noel öncesi güzel bir atmosfer oluşturuyor.

Son olarak sunağın ön kısmında Mesih İsa’nın doğumunu tasvir etmek adına boş bir beşik konuldu. Noel Bayramı zamanında ‘Kutsal Doğum Sahnesi’; yani Aziz Yusuf, Aziz Bakire Meryem’i canlandıracak kişiler için önceden hazırlanan bu beşiğe İsa Mesih’i temsilen bir bebek heykeli konulanacak. (SAT-7 TÜRK)


http://haber.sat7turk.com/aziz-antuan-bazilikasi-noele-hazir/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın